Şi băncile plâng câteodată. Cinci ialomiţeni, anchetaţi după ce au dat ţepe cu credite de nevoi personale

Şi băncile plâng câteodată. Cinci ialomiţeni, anchetaţi după ce au dat ţepe cu credite de nevoi personale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cinci ialomiţeni au fost trimişi în judecată de DIICOT Slobozia, după ce au înşelat nouă bănci din şase judeţe, printre care şi Galaţi. Frauda a fost posibilă cu ajutorul unor complici, care completau documente fictive, pentru a facilita obţinerea unor credite. Prejudiciul creat se ridică la peste un milion de euro.

Potrivit anchetatorilor, urmărirea în acest caz a fost demarată încă din anul 2008. Conform surselor judiciare, cei cinci inculpaţi au reuşit să păcălească nouă bănci din Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Tulcea, Călăraşi, dar şi din Bucureşti, prin accesarea de credite de nevoi personale în lei şi valută. Prin intermediul acestei metode de înşelăciune, au fost acordate 36 de credite.

Anchetatorii DIICOT susţin că suma de un milion de euro ar reprezenta partea cuantificabilă a prejudiciului, valoarea sumelor încasate de „ţepari” fiind mult mai mare. Pentru fiecare credit, suspecţii solicitau băncilor sume cuprinse între 33.000 de lei şi 6.500 de euro.

Potrivit procurorilor, suspecţii pe care îi cercetează intrau în legătură cu persoane defavorizate, pe care le convingeau să meargă la bănci şi să solicite credite de nevoi personale. Au fost descoperite un număr de 43 de complici, care acţionau la îndemnul membrilor reţelei infracţionale. Pentru a părea cât mai credibili în faţa funcţionarilor de la băncile la care făceau împrumuturile, complicii aveau la îndemână acte prin care dovedeau că pot să returneze banii la timp. Infractorii prezentau adeverinţe de salariat, copii de pe cărţile şi contractele de muncă false. Cazul se judecă la Tribunalul Ialomiţa.

Citit 1025 ori Ultima modificare Marți, 13 Mai 2014 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.