Nori pe cerul lui 1 Mai gălăţean

Nori pe cerul lui 1 Mai gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar începând de joi după-amiază, vremea se strică. Nu ar fi deloc rău să ne plouă, mai ales că suntem în plină secetă, dar chiar de zilele noastre libere!?! Asta este, ne asigură doamna Irene Zamfir, şefa Staţiei Meteorologice Galaţi, mai bine să ştim dinainte, ca să fim pregătiţi cu variante de program.

O mini-vacanţă de… stat în casă

Marţi şi iercuri a fost minunat: cald, frumos şi… frustrant! Că  doar ce poţi să faci cu vremea frumoasă dacă ai de lucru? În schimb, chiar de la debutul weekend-ului nostru prelungit, adică de joi după-amiază (30 aprilie), vremea a hotărât să schimbe macazul.

„Cerul se va acoperi şi va rămâne aşa cam până duminică, inclusiv”, declară doamna Zamfir, de la Staţia Meteo. „Maximele se vor reduce semnficativ, până la 16-17 Cº. Până acum am avut temperaturi nespecifice lunii aprilie: au fost maxime de 20, 21 sau 22 Cº, faţă de numai 17 Cº, care este maxima anuală a lunii aprilie. Mai începe cu o vreme caldă, dar schimbătoare, cu averse, descărcări electrice, ploi scurte, specifice anotimpurilor calde”.

Nu ştim cât de trişti să fim: pe de o parte, ne-am fi dorit căldură şi ieşiri la iarbă verde; pe de altă parte, tot avem criză, aşa că putem să pretindem că, dom’le, nici nu aveam cine ştie ce bani de spart pe coclauri…

Citit 1476 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.