UPDATE/ S-a reluat furnizarea APEI CALDE

UPDATE/ S-a reluat furnizarea APEI CALDE
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE, 17 iunie: Furnizarea apei calde a fost reluată în municipiul Galaţi vineri după-amiază, 17 iunie, după ce, în cursul dimineţii, ArcelorMittal a finalizat lucrările de mentenanţă la Furnalul 5 şi a început să livreze, din nou, abur tehnologic către Electocentrale (CET), pentru prepararea apei calde menajere a gălăţenilor din sistem centralizat.

Vineri, în jurul orei 14,00, angajaţii Calorgal lucrau la redeschiderea punctelor termice din cartierul Dunărea, întrucât parametrii de furnizare a agentului termic erau în continuă creştere, cu o temperatură de 64 de grade Celsius şi 972 de metri cubi pe oră, la acel moment.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, reprezentanţii distribuitorului de apă caldă şi căldură estimau că, în jurul orei 18,00, toate punctele termice din oraş ar fi urmat să fie deschise, ceea ce înseamnă că, în cursul serii, toţii gălăţenii dependenţi de sistemul public ar trebui să beneficieze de duşuri calde.


Galaţiul rămâne FĂRĂ APĂ CALDĂ! Află pentru cât timp şi care este motivul sistării

Apa caldă va fi sistată în tot oraşul, din cauza unor lucrări de mentenanţă pe care ArcelorMittal le va executa la Furnalul 5, ce vor afecta furnizarea de abur tehnologic către Electrocentrale (CET) pentru prepararea apei calde menajere. Timp de aproximativ 30 de ore (de joi dimineaţă, 16 iunie, şi până în cursul zilei de vineri, 17 iunie), niciunul dintre gălăţenii dependenţi de sistemul public de termoficare nu va mai putea face un duş fierbinte, fapt confirmat atât de către reprezentanţii CET, cât şi de către cei ai Calorgal.

"Ne exprimăm încrederea că partenerii noştri contractuali vor efectua lucrarea necesară cât mai operativ, astfel încât consumatorii noştri să fie afectaţi într-o măsură cât mai mică", ne-a spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal, care a precizat că reprezentanţii distribuitorului de apă caldă şi căldură se aşteaptă "ca activitatea să revină la normal în cursul zilei de vineri".

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi ne-au declarat că lucrările la Furnalul 5 fac parte dintr-o serie de intervenţii obşnuite de mentenanţă, situaţii prevăzute în contractul cu autorităţile locale.

"ArcelorMittal Galaţi va efectua lucrări obişnuite şi programate de mentenanţă la Furnalul nr. 5. Furnizarea de abur pentru CET va fi întreruptă pentru o perioadă limitată de timp, situaţie care este reglementată în acordul cu clientul nostru", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al companiei siderurgice.

Citit 10832 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2016 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.