Liderul lumii interlope, dus pe ultimul drum cu limuzine şi lăutari (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Liderul lumii interlope, dus pe ultimul drum cu limuzine şi lăutari (FOTO)
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Nouă preoţi, peste 40 de coroane de flori şi două trăsuri cu cai ale lui Renato au precedat convoiul funerar


Vasile Dumitrescu, zis Kalo, a fost marţi condus pe ultimul drum de sute de romi. De la ţigani săraci, care au însoţit carul funerar pe jos, până la cei cu limuzine de zeci de mii de euro, atât din Galaţi cât şi din alte judeţe ale ţării, dar şi din Germania sau Italia, circa 400 de persoane au venit la funeraliile celui considerat ca unul dintre liderii lumii interlope locale.

La casa decedatului de pe strada Războieni, de unde a plecat procesiunea, până la biserică şi mai apoi la cimitirul Eternitatea, au putut fi văzute maşini scumpe, purtând numere de Bucureşti, Brăila, Tulcea sau Mehedinţi, ceea ce arată legăturile de "afaceri" ale mortului în toată ţara. Conform obiceiului lor atunci când îngroapă un "şef", romii au aruncat bancnote la fiecare intersecţie, iar familia a avut grijă să aducă un taraf de lăutari, pentru atmosferă.

"Kalo a fost un lider care a ştiut să ţină romii în frâu şi a aplanat multe conflicte. Mulţimea care este astăzi aici dovedeşte asta, dar şi faptul că la noi, când moare cineva important, ţiganii lasă la o parte duşmăniile şi vin să fie alături de familie. Deocamdată, şef peste afaceri şi lider române fiul mortului, Gabi, şi vom vedea pe mai departe", a spus Ştefan Constantin, liderul Comunităţii Romilor din Galaţi.

Deşi procesiunea nu a avut momente tensionate, evenimentul a fost discret monitorizat de poliţişti, iar echipajele rutiere au fost pregătite să intervină în cazul în care convoiul ar fi perturbat traficul rutier.

Citeşte si:

Tragedie în lumea interlopă din Galaţi. Un cunoscut lider şi-a pierdut viaţa. Vezi cine e posibilul succesor

 

Citit 26338 ori Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.