Atentatele la siguranţa feroviară, plăcerea PUŞCĂRIAŞILOR cu experienţă. Un recidivist a ÎNGROZIT Fileştiul

Atentatele la siguranţa feroviară, plăcerea PUŞCĂRIAŞILOR cu experienţă. Un recidivist a ÎNGROZIT Fileştiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zona Fileşti a fost intens vânată în ultima jumătate de an pentru componentele care conţin cupru * Un singur infractor a reuşit să facă o pagubă de circa 10.000 de lei


Furturile din zona CFR nu sunt o noutate, componente care sunt vitale pentru siguranţa feroviară ajungând de multe ori la centrele de fier vechi pentru nişte sume modice. Interesant, dacă se poate spune, este că multe dintre infracţiuni sunt comise de acelaşi sau aceiaşi autori, din aceleaşi locuri, provocând pagube şi şubrezind infrastructura. Şi mai interesant este că, deşi sunt prinşi şi pedepsiţi, infractorii nu se învaţă minte şi revin, cu riscul de a înfunda puşcăria pentru a doua sau chiar a treia oară.

În acest principiu al năravului din fire care nu are lecuire se înscrie perfect un gălăţean, Gheorghiţă F., de 35 de ani, arestat recent după ce a furat mai multe transformatoare. Locul preferat al gălăţeanul era zona Fileşti, unde a dat nu mai puţin de cinci lovituri. Pentru primele două a şi fost închis, fiind eliberat din puşcărie în luna iulie a anului trecut. Nu a pierdut multă vreme, că spre iarnă s-a apucat din nou de furat. Din acelaşi loc, aceleaşi componente, al căror preţ este estimat la circa 2.000 de lei bucata. Numai că hoţul n-a avut parte de o asemenea pradă, ci de mult mai puţin, şi asta după ce a scos cuprul din transformatoare şi l-a vândut la fier vechi, obţinând circa 600 de lei pentru fiecare piesă.

Modul de operare prin care fura componentele a căror lipsă ducea la deficienţe în dirijarea trenurilor şi astfel la întârzieri l-a dat de gol. Poliţiştii de la Transporturi au ajuns rapid la concluzia că au de-a face cu acelaşi autor şi au reuşit să le prezinte judecătorilor destule probe cât să obţină un mandat de arestare în lipsă. Gheorghiţă a fost depistat la scurt timp pe o stradă din Micro 17 şi băgat în arest, fiind cercetat acum pentru furt calificat.

Citeste si:

Cale ferată, jefuită de angajaţii CFR! Sute de kilograme de fier găsite la centrul de colectare

VIDEO / Focuri de armă lângă Galaţi. Poliţiştii au reţinut în flagrant o grupare specializată în furturi de la calea ferată

 

Citit 1797 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.