DRAMA unei femei din Lieşti. Nu mai poate avea COPII, deşi a dat ŞPAGĂ medicilor de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi (FOTO/ VIDEO)

DRAMA unei femei din Lieşti. Nu mai poate avea COPII, deşi a dat ŞPAGĂ medicilor de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ionica Hodorogea, mamă a doi copii, a fost mutilată în urma unei banale intervenţii chirurgicale. Femeia, în vârstă de 38 de ani, a rămas însărcinată în anul 2013 şi de atunci a început practic tot calvarul. "La prima ecografie, medicul mi-a spus că nu vede nimic, deşi testul de sarcină era pozitiv. Mi s-a spus să mă întorc peste o săptămână, la un nou control", a expicat Ionica Hodorogea. Ulterior, după încă o săptămână, femeia din Lieşti a avut parte de acelaşi răspuns.

În cea de-a treia săptămână, Ionica Hodorogea a fost transportată de urgenţă la spital de un echipaj al Ambulanţei, ajungând la Galaţi în comă. "Am intrat direct în sala de operaţie. Nici nu am ştiut cine m-a operat. Doamna doctor Mariana Simion chiar mi-a zis după operaţie să o iert, că eram să mor din cauza ei", a mai spus femeia. Potrivit pacientei, doctorul care a operat-o nu ar fi trebuit să intervină chirurgical, deoarece, în calitate de rezident, nu ar fi avut dreptul. În momentul în care şi-a dat sema că ceva este în neregulă, a cerut foaia de externare. "Pe acel act, era o altă parafă, cea a doctoriţei Stătescu".

În urma acestei operaţii, Ionica Hodorogea nu mai poate avea copii. "Le-am dat câte 500 de lei atât doctoriţei Stătescu, cât şi doamnei doctor Simion", povesteşte Ionica Hodorogea. Mai mult, ulterior, femeia a plecat la Iaşi, pentru un alt consult, iar specialiştii de acolo i-au spus că practic chiuretajul nu îşi avea rostul. "Nu aveam cum să am sarcină extrauterină pe trompa stângă, având în vedere că suferisem cu ceva timp în urmă o altă intervenţie pentru extirparea unui chist ovarian. Pe lângă faptul că erau să mă omoare, mi-au greşit şi actele", povesteşte pacienta, care este plimbată de aproape un an pe la toate comisiile posibile, pentru a fi despăgubită.

A urmat un lung şir de întâlniri cu medicii, după ce femeia a depus plângeri pentru malpraxis. "Deşi plângerea este depusă de la sfârşitul lunii august a anului trecut, de-abia acum am primit confirmarea că este într-un fel sau altul procesată", mai explică aceasta.

Directorul Direcţeie de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea, spune că plângerile femeii vor primi o rezoluţie până la data de 30 mai.

Mihaela Debita, managerului Spitalului Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Galaţi, spune că instituţia nu poate lua nicio măsură împotriva medicilor acuzaţi de Ionica Hodorogea, până în momentul în care organele de anchetă nu se vor pronunţa în acest caz.

În cazul în care organele competente vor descoperi că Ionica Hodorogea are dreptate, femeia vrea să primească din partea medicilor vinovaţi despăgubiri de 50.000 de lei.

Citit 21535 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.