Dunărea, în continuă creştere. A început construirea digului din saci (FOTO/ VIDEO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Dunărea, în continuă creştere. A început construirea digului din saci (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dunărea a crescut cu încă 11 centimetri şi mai are doar cinci centimetri până la cota de atenţie. Acesta este motivul pentru care atât autorităţile gălăţene, cât şi societăţile comerciale de pe malul fluviului au intrat în alertă. Ieri în jurul prânzului, se lucra de zor la încărcatul sacilor cu nisip. „Am încărcat deja 600 de saci şi mai urmează încă 600”, ne-a declarat una dintre persoanele implicate în acţiune.

„Specialiştii hidrologi spun că la Galaţi nu vor fi probleme decât dacă Dunărea depăşeşte cota de 615 centimetri, iar la noi este estimată o cotă de 605 centimetri”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Cu toate acestea, societatea Apă-Canal, Poliţia de Frontieră, Ecosalul şi o societate care are deschidere la Dunăre au început să facă deja un dig de saci de nisip. „Angajaţii Ecosal lucrează şi în zona Palatului Navigaţiei, unde sunt nişte fisuri în digul de protecţie şi le acoperă”, a mai adăugat Emanuela Turcu.

Dacă se menţine creşterea de aproximativ 11 centimetri pe zi, aşa cum a fost în ultima perioadă, Dunărea va trece astăzi de cota de atenţie, care este de 560 de centimetri. Vă reamintim faptul că avertizarea hidrologilor pentru fluviul Dunărea a fost prelungită până pe 30 mai.

Citeşte şi:

Vine VIITURA, suntem pregătiţi? Galaţiul se apără de INUNDAȚII cu vorbe goale

 

Citit 3121 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.