UPDATE/ Femeia care a ŞANTAJAT-O pe preşedinta ICCJ, REŢINUTĂ de DNA

UPDATE/ Femeia care a ŞANTAJAT-O pe preşedinta ICCJ, REŢINUTĂ de DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE:  Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX, că a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, ora 03.40, a inculpatei Mariana Rarinca, pentru infracţiunea de şantaj.

 

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie - 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, "cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial".

"Mai mult, inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile", a precizat DNA.


 

UPDATE: Procurorii DNA Bucureşti au descins luni la Galaţi, unde împreună cu jandarmii au făcut mai multe percheziţii la câteva adrese. Una dintre acestea a fost la punctul de lucru al unui agent economic. Luni, la închiderea ediţiei, percheziţiile încă nu se finalizaseră, dar în comunicatul emis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) se arată că la Secţia de Combatere a Corupţiei se efectuează cercetări „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unei infracţiuni de şantaj, persoana vătămată fiind preşedintele unei instanţe judecătoreşti din Capitală”.

Pe surse au apărut informaţii legate de faptul că şefa Înaltei Curţi, magistratul Livia Stanciu, ar fi fost cea asupra căreia s-ar fi încercat şantajul. O fostă angajată a avocatului Andrei Stanciu i-ar fi cerut bani Liviei Stanciu, pe motiv că aceasta i-ar fi fost datorată de soţul decedat al şefei Curţii Supreme. Dacă nu i-ar fi dat banii, femeia urma să se ducă la un post de televiziune să facă dezvăluiri în acest sens. La ora închiderii ediţiei, aceste informaţii nu erau confirmate de reprezentanţii DNA.

"În cursul zilei de 10 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în trei locaţii situate în municipiul Galaţi, din care una este punctul de lucru al unui agent economic. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul celor de la DNA.

Pe Livia Stanciu o leagă de urbea noastră zeci de ani din carieră. Din 1980 şi până în 1994, ea a lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, din 1994 şi până în 1996 a fost judecător la Secţia penală a Tribunalului Galaţi, alţi doi ani, până în 1998, a condus secţia penală a acestei instanţe. Din 1998 până în 2001 a fost judecător la Curtea de Apel Galaţi, la Secţia Penală, din 2001 până în 2002 a fost preşedinte cu delegaţie la Tribunalul Galaţi, din 2002 până în 2004 a activat din nou la Curtea de Apel, când a plecat la Înalta Curte unde a fost judecător simplu până în 2010. În 2007, timp de un an, a fost şeful secţiei penale a Curţii Supreme, iar din 2010 a devenit şefa celei mai înalte instanţe din România, dar şi omul care a dat cele mai comentate decizii judecătoreşti în dosare de corupţie grele. Amintim aici doar câteva nume ale căror procese i-au trecut prin mână - Adrian Năstase, Cătălin Voicu sau Gigi Becali.

Citește și: TOP 10 FEMEI PUTERNICE DIN GALAȚI/ Judecătoarea Livia Stanciu, doamna de fier din justiţie, ocupă primul loc


 Procurorii DNA Bucureşti au descins astăzi în Galaţi pentru a face percheziţii în trei locaţii din oraş, una dintre adrese fiind cea a unui afacerist local. Într-un comunicat emis de cei de la DNA se precizează că la Secţia de combatere a corupţie există un dosar care vizează suspiciuni privind un şantaj care s-ar fi făcut asupra unui preşedinte de instanţă. Se pare că este vorba de şefa Înaltei Curţi, gălăţeanca Livia Stanciu. „În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul DNA.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4884 ori Ultima modificare Marți, 10 Iunie 2014 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.