TOP 10 FEMEI PUTERNICE DIN GALAȚI/ Judecătoarea Livia Stanciu, doamna de fier din justiţie, ocupă primul loc

TOP 10 FEMEI PUTERNICE DIN GALAȚI/ Judecătoarea Livia Stanciu, doamna de fier din justiţie, ocupă primul loc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Judecătoarea care a schimbat faţa justiţiei din România ocupă locul I în topul celor mai puternice femei din Galaţi


Gălăţeanca Livia-Doina Stanciu, un magistrat cu o carieră de 34 de ani, este, încă din anul 2010, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România.

Catalogată drept un judecător integru, intransigentă, ba chiar dură, de către mulţi dintre colegii de breaslă, dar şi de către oameni de afaceri şi politicieni, cea mai puternică femeie din Galaţi a reuşit să schimbe în bine faţa justiţiei româneşti. Acest lucru nu este reflectat doar de către semnalele venite din plan intern, ci, mai ales, de rapoartele MCV ale Comisiei Europene, care, în trecut, puneau într-o lumină nu tocmai pozitivă activitatea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Unul dintre extrem de puţinele lucruri cu care statul român se poate mândri, acum, în Europa, este chiar percepţia pozitivă asupra actului de justiţie, reformarea şi buna funcţionare a celei de-a treia puteri în stat, care sub atacurile mai mult sau mai puţin vizibile ale politicului, sub numeroase presiuni, ameninţări, adevărate campanii de manipulare şi denigrare, Justiţia nu renunţă să lupte pentru a-şi păstra independenţa.

Din anul 2010, activitatea Curţii Supreme a primit numai aprecieri pozitive în rapoartele europene pe Justiţie, după îndelungi procese de monitorizare.

Condamnări răsunătoare

Numele gălăţencei Livia-Doina Stanciu este legat de mai multe condamnări pentru corupţie ale unor politicieni de rang înalt, precum Adrian Năstase sau Cătălin Voicu, intens mediatizate atât în plan intern, cât şi extern. Aşa cum, de altfel, a şi consemnat mass-media naţională, Livia Stanciu a condus completul de cinci judecători care a hotărât condamnarea definitivă a lui Adrian Năstase (PSD) la doi ani de închisoare cu executare, dar şi completul care a decis condamnarea la şapte ani de închisoare a fostului senator Cătălin Voicu (PSD). Tot preşedinta ÎCCJ a decis, printre altele, şi condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Tot de Curtea Supremă se leagă şi condamnările lui Gigi Becali, dar şi a fostului ministru Relu Fenechiu. Nu trebuie uitat însă şi faptul că Dan Voiculescu a demisionat de două ori din Parlament tocmai din cauza fricii faţă de Curtea Supremă. De altfel, preşedinta ÎCCJ a făcut afirmaţii dure, în repetate rânduri, la adresa politicului, acuzând atacuri asupra Justiţiei şi presiuni.


Livia-Doina Stanciu şi-a început cariera în anul 1980, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, iar din 1994 a activat ca judecător în cadrul Secţiei Penale a Tribunalului Galaţi (1994-1996), pe care a şi condus-o în perioada 1996-1998, apoi la Curtea de Apel Galaţi (1998-2001 şi 2002-2004, între 2001 şi 2002 fiind preşedinte cu delegaţie al Tribunalului Galaţi). Din anul 2007, Livia-Doina Stanciu activează în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a ocupat şi funcţia de preşedinte cu delegaţie al Secţiei Penale (2007-2008). Din 2010, Livia-Doina Stanciu ocupă funcţia de preşedinte al ÎCCJ, este lector şi conferenţiar, dar şi autorul a peste 45 de lucrări ştiinţifice publicate de-a lungul anilor în reviste de drept româneşti şi internaţionale.


Iată clasamentului final al topului nostru

 
Clasamentul final în cadrul campaniei „Top 10 cele mai puternice femei din Galaţi” a fost întocmit ţinându-se cont de votul dumneavoastră, al publicului, dar şi de cel al juriului (format din reprezentanţi ai societăţii civile, al oamenilor de afaceri şi jurnalişti). Pentru echilibru şi echidistanţă, am ales ca fiecare dintre acestea să conteze în proporţie de 50%. În fiecare dintre acestea, ocupantei locului I i-au fost atribuite 100 de puncte, ocupantei locului al II-lea – 90 de puncte şi aşa mai departe, în ordine descrescătoare. Vă prezentăm, mai jos, rezultatele votului publicului, ale juriului, cât şi pe cele finale.

Votul publicului:

1. Nicoleta Lupoae (presedinte APCA Galati) – 100 de puncte

2. Monica Măciuceanu (profesor de canto) – 90 de puncte

3. Mariana Pavel (medic reumatolog) – 80 de puncte

4. Angela Baciu (scriitor) – 70 de puncte

5. Livia Stanciu (judecător, presedinte al Curtii Supreme de Justitie) – 60 de puncte

6. Maria Grapini (ministru si om de afaceri) – 50 de puncte

7. Adriana Ţicău (europarlamentar) – 40 de puncte

8. Fiţa Lovin (fostă campioană la atletism) – 30 de puncte

9. Georgeta Modiga (sefa Casei de Pensii Galati)– 20 de puncte

10. Mariana Ghena (judecator, Curtea Supremă de Justiție) – 10 puncte

Votul juriului:

1. Livia Stanciu (judecător, presedinte al Curtii Supreme de Justitie) – 100 de puncte

2. Adriana Ţicău (europarlamentar) – 90 de puncte

3. Diana Alexandru (procuror sef DNA Galati) – 80 de puncte

4. Angelica Rapotan (co-proprietar Arabesque) – 70 de puncte

5. Maria Grapini (ministru si om de afaceri) – 60 de puncte

6. Mihaela Neagu (judecator, presedinte Curtea de Apel Galati)– 50 de puncte

7. Anca Pungoci (judecator, presedinte Tribunal Galati)– 40 de puncte

8. Mihaela Debita (medic, director Spital judetean Galati) – 30 de puncte

9. Nicoleta Lupoae (presedinte ASPCA Galati) – 20 de puncte

10. Mariana Ghena (judecator, Curtea Supremă de Justiție) – 10 puncte

Clasament final:

1. Livia Stanciu (preşedinta ÎCCJ) – 160 de puncte

2. Adriana Ţicău (europarlamentar) – 130 de puncte

3. Nicoleta Lupoae (preşedinte ASPCA) – 120 de puncte

4. Maria Grapini (femeie de afaceri şi politician) – 110 puncte

5. Monica Măciuceanu (profesor de canto) – 90 de puncte

6-7. Diana Alexandru (procuror-şef DNA Galaţi) – 80 de puncte

      Mariana Pavel (medic reumatolog) – 80 de puncte

8-9. Angelica Rapotan (acţionar Arabesque) – 70 de puncte

      Angela Baciu (scriitor) – 70 de puncte

10. Mihaela Neagu (preşedinta Curţii de Apel Galaţi) - 50

 

Citit 8353 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 21:47

23 comentarii

 • postat de Sverige
  Luni, 25 Mai 2015 15:41
  81.216.186.***
  Stimata d-na!sunteti magistrat de cariera,34ani??...IMPOSIBIL.....sint cetatean suedez de origine romana de 25ani.....si niciodata nu am auzit in Suedia ca un magistrat sa fure de la un om.....indiferent daca e mai sarac sau mai bogat!!si sa-l bage si la puscarie......m-am gindit sa contactez justitia suedeza si sa le povestesc......si sa le cer parerea!Rusine,dati-va DEMISIA!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Unul cu memorie mai buna
  Luni, 10 Martie 2014 21:50
  5.13.237.***
  @Oprea Laura
  Ce n-ati inteles, doamna?
  A sunat Livia Stanciu de la Bwkhale si a zis, hai, urgent, sa vad niste osanale de 8 martie pentru mine, sa stie lumea cine-i cea mai cea din judet la Galati! Sa traiti, executam, i s-a raspuns, pupam papucul.
  Si asa a fost detronata dna Lupoae adaugandu-se niste tanti de care cititorii nici n-au adus vorba, cum sunt Diana Alexandru (procuror sef DNA Galati) – plimbacioasa pe banii statului pana si la cumparaturi de zici ca s-a nascut in masina de serviciu, Angelica Rapotan (co-proprietar Arabesque) – firma care e condusa eminamente de barbati, fratii ei si tatal lor, Mihaela Neagu (judecator, presedinte Curtea de Apel Galati)– ca si ea prezideaza si nu se stie cand are patronul VL/Marius Stan/Dobre/alt penelist nevoie de niscaiva clementa, Anca Pungoci (judecator, presedinte Tribunal Galati)– idem si Mihaela Debita (medic, director Spital judetean Galati) – fosta directoare SANEPID etc. numai directorate ca si fosta directoare, Calina Lazarovici, care se stie a cui sotie e...
  Dumneata, ca cititoare fidela, nu tre sa fii suparata, a iesit si dna Ticau care mai plimba cate un ziarist la Bruxelles pe banii altora etc., si in curand or sa reapara si interviurile pline de limbi inspirate, cu procurori, judecatori etc ca uite ce tare e DNA si trebuie lingusit, doar ca nu s-au hotarat cu cine sa inceapa.
  Mata ca cititoare ai incredere in continuare cum ai avut mereu, inclusiv atunci cand laudau un lant de magazine de carne al caror patron frizeaza mai nou brutaria... Las-asa, te-am pupat, cu drag, echipa de contact, traiasca presa libera sa ne pupe papucul cand vrem noi...
  1
  4
  Raportează
 • postat de val
  Duminică, 09 Martie 2014 20:41
  92.80.129.***
  Felicitari juriului, care a ales bine cel putin primele doua locuri (pe celelalte doamne nu le stiu) Dar Livia Stanciu cred ca ar ocupa chiar unul dintre primele locuri din tara la un concurs similar. Am toata admiratia pentru felul in care contribuie la prestigiul Justitiei, care incepe sa devina ceeace ar trebui sa fie in pofida unor vechi tare.
  3
  7
  Raportează
 • postat de ss
  Duminică, 09 Martie 2014 19:02
  5.13.187.***
  Orasul asta a generat un magistrat ca Livia Stanciu?!!! Nu as fi crezut asa ceva, eram invatat doar cu personaje politice de 2 lei care nu au facut nimic pt. oras sau pt. tara! Respect d-na judecator!
  4
  8
  Raportează
 • postat de goe
  Duminică, 09 Martie 2014 16:53
  79.116.104.***
  ce rost a avut acesta consultare a galatenilor cind era asa de clar ca ierarhia e data de puterea functiei.
  4
  5
  Raportează
 • postat de stefania
  Duminică, 09 Martie 2014 10:47
  5.13.196.***
  Ia mai uita-te odata cum se chema topul: top 10 femei puternice DIN Galați. E gălățeancă de-a noastra (din Beresti) si a ajuns ministru. Mai avem vreo galateanca ce sa fi reusit asta??? E putin lucru sa ajungi ministru? Pai, atunci, tu de ce n-ai ajuns? Crezi ca e de ajuns pentru asta sa-ti platesti taxele?

  Prin analogie, la un top 10 barbati puternici din Oltenita, ar cistiga Ion Iliescu. Nu a facut nimic pentru Oltenita, insa s-a nascut acolo si are legatura cu acel pamint.

  Apropo, ce intelegi tu prin agramat? Ca am impresia ca in minte ta nu-i ca-n DEX, avind in vedere ca MAria Grapini e o femeie cu multa carte.
  8
  3
  Raportează
 • postat de andi
  Duminică, 09 Martie 2014 08:40
  89.136.3.***
  ma uit uimit pe acest clasament,cum o agramata ca Grapini Maria ocupa un loc fruntas...nu spun ca poate a facut si lucruri bune pentru Timisoara acolo unde locuieste dar pt Galati nu-mi amintesc sa fie printer contribuabili...poate pt finantari ale PC-ului da !!
  1
  10
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Duminică, 09 Martie 2014 08:27
  92.82.240.***
  Daca este procuror din anul 1980 mai mult ca sigur ca a colaborat cu Securitatea.Probabil ca asta a contat destul de mult atunci cand a fost promovata in inalta functie de cel care nu i se mai gaseste dosarul.Despre meritele sale deosebite vom putea vorbi mai tirziu cand regimul care s/a folosit de ea va fi analizat din alta perspectiva.
  7
  10
  Raportează
 • postat de Laurentiu
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 19:30
  86.126.16.***
  Pfiii! Habar n-aveam ca madam Stanciu e din Galati. Are de ce sa-mi fie rusine acum.
  Pe asta ati pus-o voi pe locul întâi? Scandalos!
  Pai cucoana asta îsi redacteaza deciziile cu muuulte luni întâtrziere. Asta este dovada fie de nesimtire, fie de rea-vointa.
  10
  11
  Raportează
 • postat de vasea
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 18:52
  5.13.201.***
  ma bucur ca stergeti comentarii ce nu va convin si ce nu contin cuvinte injurioase sau calomnioase ci doar pareri. asta ma face sa cred ca nu ma insel in ce va priveste. cred ca mergeti pe deviza "toti ce nu sint cu mine sint impotriva mea".stiu ca aveti si placa ca site-ul e proprietate a ziarului si tot ce nu va convine se poate ignora si sterge. atunci rezulta ca toate comentariile vor fi numai cele pe care le placeti. ce rost mai are?
  3
  11
  Raportează
 • postat de ccc
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 16:50
  5.13.164.***
  @Stefania Te incadrezi in tipologia gandirii ovariene, nu-i nimic, mai repet.
  Citeste inca o data,am repetat de trei ori, pentru tine mai repet, ORICE FUNCTIE DE CONDUCERE, aici se incadreaza barbati, femei, hermafroditi(daca stii ce-s aia/alea) se ocupa cu ajutor politic.Tot respectul pentru doamna judecator, pentru toate femeile la multi ani, inclusiv tie, insa in Romania nu e suficient sa fii fooooooarte , foarte, foarte,foartefoarte foartefoartefoartefoarte foartefoartefoartefoarte foartefoartefoartefoarte foartefoartefoarte foartefoartefoartefoartefoarte bun in domeniul tau sa ocupi o functie de conducere.
  NICIODATA IN VIATA MEA NU VOI LOVI O FEMEIE, cu atat mai mult pe cea de langa mine.Nu te grabi cu gandirea ovariana sa ma categorisesti.
  3
  7
  Raportează
 • postat de sluga la doi stapani
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 16:48
  5.226.86.***
  As fi avut o propunere,aceea de a fi extins aceasta lista si la oameni obisnuiti:profesoare, invatatoare, asistente, muncitoare, mame .Un exemplu in acest sens ar fi doamna profesoara Maria Stan, o mama si un cadru didactic desavarsit, dedicat meseriei , care reuseste cu eforturi supraomenesti sa faca echilibristica intre doua tabere politice, pdl-ista si pnl-ista. De apreciat stradania.
  3
  4
  Raportează
 • postat de stefania
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 16:33
  5.13.196.***
  PENTRU ccc

  Cred ca tu ar trebui sa aduci dovezi, nu noi, cei care susținem ca femeile au valoare.

  Nu spun ca nu sunt femei care ajung unde ajung pentru ca au sustinere politica, dar de aici si pina la afirmatia ta categorica e distanta, nu gluma. Pina cind nu aduci dovezi, ca toate, absolut toate (dupa cum zici matale) sunt cu pile politice, esti doar un gargaragiu care face pe desteptul.

  Adica tu ce vrei sa spui? Ca femeile sunt proaste si nu pot ajunge in nicio functie decit daca sunt ajutate politic?

  Pun pariu ca esti un animal misogin, care-si bate nevasta de trei ori pe zi, ca sa arate ca el e superior.
  7
  3
  Raportează
 • postat de ccc
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 16:24
  5.13.164.***
  Sa fie clar pentru toti care mai cred in Mos Craciun.
  ORICE FUNCTIE DE CONDUCERE, REPET, ORICE FUNCTIE DE CONDUCERE, POATE NU ATI INTELES, DE ACEEA REPET, ORICE FUNCTIE DE CONDUCERE DIN TARA ASTA, MAI ALES IN JUSTITIE, ESTE OCUPATA POLITIC.
  DACA E CINEVA CARE N-A INTELES REPET, ORICE FUNCTIE DE CONDUCERE DIN TARA ASTA, MAI ALES IN JUSTITIE, ESTE OCUPATA POLITIC.
  Cine are exemple sa ma contrazica, e binevenit!!!
  3
  12
  Raportează
 • postat de beatrice
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 14:48
  5.13.231.***
  LA MULTI ANI ! tuturor doamnelor din topul prezentat mai sus , cinste lor , dar as dori sa stiu si eu ce a facut , spectaculos Adriana Ticau pentru galateni sau pentru Romania , as dori sa nu se interpreteze in nici un fel intrebarea mea , dar chiar nu stiu si m-ar interesa .
  1
  11
  Raportează
 • postat de socrate
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 14:46
  5.13.196.***
  Felicitari, doamna judecător!
  Sunteți un profesionist remarcabil și un om extraordinar!
  6
  8
  Raportează
 • postat de Un cetatean care spera vremuri mai bune.
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 14:40
  89.136.185.***
  LA MULTI ANI TUTUROR DOAMNELOR DIN ACEST CLASAMENT.IAR DOAMNEI JUDECATOR LIVIA STANCIU MULTE MULTUMIRI SI FELICITARI PENTRU CA FACE CINSTE ACESTUI ORAS SI POATE II VA URMA EXEMPLU SI ALESII GALATIULUI CARE PINA IN PREZENT NE-AU DECEPTIONAT(a se vedea ce loc ocupam in tara din toate punctele de vedere).
  5
  6
  Raportează
 • postat de OPREA LAURA
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 13:59
  78.96.40.***
  TARE AS FI CURIOASA SA STIU CINE A FOST IN ACEST JURIU DE SPECIALITATE, CARE NU STIU DUPA CE CRITERII A FACUT ACEST CLASAMENT DAND DOAR 20 DE PUNCTE NICOLETEI LUPOAE CARE PENTRU NOI CITITORII S-A AFLAT PE LOCUL UNU PE TOT PARCURSUL ACESTUI CONCURS. .
  PUTETI PUNE PE CINE VRETI PE LOCUL 1 DAR PRIN ACEST LUCRU NE ESTE INCA O DATA CONFIRMAT CA NIMIC NU E CINSTIT IN TARA ASTA. ASA CA......NICOLETA LUPOAE ESTE PE PRIMUL LOC, INDRAZNESC SA CONTRAZIC ACEST ENIGMATIC JURIU DE SPECIALITATE
  5
  13
  Raportează
 • postat de M.
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 13:10
  5.13.163.***
  Eu nu pot sa cred ca exista oameni capabili sa o nominalizeze pe agramata d-na Grapini in acest clasament, care doamna prin ce s-a facut remarcata excluzand postarile celebre de pe facebook? Daca votantii acestei doamne nu ne pot raspune, poate ar putea acest celebru juriu de care nu s-a pomenit de la bun inceput si a carui componenta pare a fi secret de stat sau poate de partid?:))
  1
  12
  Raportează
 • postat de stefan
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:38
  84.117.40.***
  BRAVOOOOO!!!! Felicitari pentru doamna judecator. Admir si spreciez munca dumneaiei. FARA MILA!!! Eu astept condamnarile politicienilor si.....proprietarilor de televiziuni!!! PS. Cum am putea face ca in locul domnului incompetent procuror general Nitu sa ajunga un om de calibrul lui Morar sau Kovesi??
  8
  16
  Raportează
 • postat de BURUIANA
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:23
  5.13.163.***
  LA MULTI ANI TUTUROR FEMEILOR! MIE NU IMI INSPIRA INCREDERE ACEASTA JUDECATOARE LIVIA STANCIU!!!!!
  CU SIGURANTA SE V-A AFLA MAI TARZIU, DACA A FACUT JOCURI POLITICE MURDARE!!!!!!!!!!!?
  8
  10
  Raportează
 • postat de ana
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 07:03
  5.13.239.***
  la multi ani de ZIUA FEMEII si felicitari d nei judecator LIVIA STANCIU jos palaria pentru cariera sa si rezultatele obtinute !! si ca o subliniere la acest articol ; lamuririle pe care le ati facut au venit prea tarziu ,poate va ajuta pe viitor sa nu mai repetati confuzia ce s a creeat la acest concurs !!
  10
  14
  Raportează
 • postat de marina
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 00:49
  5.13.224.***
  De mii de ori FELICITARI ! Mi-ar fi placut sa am o cariera ca a doamnei judecator. Am auzit de dvs , doamna, nu va cunosc , dar va spun cu respect LA MULTI ANI de Ziua Femeii !
  10
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.