Marius Stan anunţă MOARTEA sistemului public de CĂLDURĂ: "Pe Apaterm scrie FALIMENT! Soluţia este DEBRANŞAREA"

Marius Stan anunţă MOARTEA sistemului public de CĂLDURĂ: "Pe Apaterm scrie FALIMENT! Soluţia este DEBRANŞAREA"

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
42 comentarii

* Autorităţile locale nu sunt sigure că societatea Apaterm va mai rezista până în iarnă * Soluţii extreme pentru a rezolva problema căldurii


Pe data de 16 iunie, Apaterm va avea un nou termen la Tribunalul Galaţi, instanţă care poate decide inclusiv intrarea în faliment a societăţii. Această variantă nu este exclusă nici de Didi Dumitru, administratorul special al Apaterm. "Luni vom vedea ce va hotărî instanţa", a spus acesta.
Firma care distribuie căldură şi apă caldă la nivelul municipiului Galaţi a acumulat deja o datorie de aproximativ 376 de milioane de lei către Electrocentrale, societate care la rândul ei are o datorie de 110 milioane de lei către Romgaz, furnizorul de gaze naturale.

"Acest sistem nu funcţionează"

"Este evident că pe Apaterm scrie faliment", a spus primarul Galaţiului Marius Stan în cadrul Comisiei de Dialog Social, desfăşurată, ieri, la Prefectură. "Pentru recuperarea datoriilor de la populaţie, o soluţie ar fi ca Electrocentrale să angajeze o firmă de recuperare, care să meargă din uşă în uşă. Şi abia apoi va putea fi preluată Electrocentrale, fără datorii, de către Primărie, iar împreună cu Apaterm sau Calorgal să facem o societate ce poate furniza apă caldă către populaţie", a mai spus edilul.
Pe de altă parte, primarul Galaţiului susţine că nici această variantă nu ar fi neapărat cea mai fericită. "Pentru a nu minţi populaţia, trebuie să spunem lucrurilor pe nume: acest sistem nu funcţionează. Poate vor rămâne 1.300 de oameni de la Apaterm pe drumuri, dar măcar nu vom mai minţi aproape 63.000 de abonaţi. Poate, cea mai bună soluţie ar fi să dăm ordin general pe unitate: debranşare generală! Şi apoi să apelăm la anchete sociale, pentru a vedea care sunt gălăţenii care nu îşi permit centrale termice, iar poate pe aceia să îi ajutăm", a continuat primarul.

Sindicaliştii din Apaterm se opun

Soluţia debranşării generale a fost respinsă de către sindicaliştii din Apaterm, care susţin că această soluţie nu ar fi una viabilă pentru populaţie. Motivele ar fi strict tehnice, reprezentate de faptul că reţeaua de apă şi reţeaua de gaz nu ar fi dimensionate pentru un asemenea consum.
Până la debranşarea generală, însă, peste 200 de salariaţi de la Apaterm vor rămâne pe drumuri. "În primă fază, va fi vorba despre plecările voluntare şi despre oamenii aflaţi în pragul pensionării, urmând ca, până în toamnă, să ajungem la un acord cu sindicatele pentru alte 100 de plecări", a spus Didi Dumitru, administratorul special al Apaterm.
Brăila şi Tecuciul sunt cele mai apropiate exemple de oraşe care au renunţat deja la sistemul centralizat de încălzire.

Citit 12541 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 18:25

42 comentarii

 • postat de Marius Satan Duminică, 22 Iunie 2014 15:29 5.13.223.*** Link la comentariu
  4
  6

  Pai nea' S(a)tane, nici nu mai avem nevoie de caldura, ca ne dai concerte!!! Circul si Galagia finantate din taxele si impozitele noastre tine si de foame, si de sete, si de frig, nu-i asa? Ma mir ca nu ne-ai sugerat ca la iarna sa ne incalzim cu maidanezi...

  Raportează
 • postat de vali Luni, 16 Iunie 2014 14:11 5.13.207.*** Link la comentariu
  0
  10

  cati salariati a i Apaterm se mai incalzesc de la sistemul centralizat?

  Raportează
 • postat de gopo Luni, 16 Iunie 2014 06:23 79.115.142.*** Link la comentariu
  2
  4

  Bravo costel!!!.Sa ne spui tu noua cate clase ai!!!Cum sa bagi aer in gaz mai baiatule.???Tu nici acum nu stii ca acest amestec face explozie???

  Raportează
 • postat de costel Luni, 16 Iunie 2014 00:27 5.13.217.*** Link la comentariu
  6
  3

  Mai nea Anodin ...Punctele termice la intrare au contori care masoara cata gigacalorie intra in punctul termic... Asa ca CET-ul trebuie sa rezolve pierderile de pe retea...Dar ai gandit cand e afara e -10 grade cat aer baga cei de la gaz in instalatie la pret de gaz...? Multi nu stiu ce monopol o sa fie gazul in LUME.....

  Raportează
 • postat de gelu Duminică, 15 Iunie 2014 21:49 5.13.189.*** Link la comentariu
  6
  6

  Bilantul lui Stan Patitul la jumatatea mandatului : suntem plini de piscaturi de la tantari , ne ataca cainii pe strada (in zona micro 18 e jale ) , urmeaza sane splama cu apa rece si sa ne incalzim la sobe ca in micri 40. In schimb facem tunel pe sub Dunare si avem concerte si festivaluri la concurenta cu mazare . Bravos dom"le !

  Raportează
 • postat de gelu Duminică, 15 Iunie 2014 21:44 5.13.189.*** Link la comentariu
  6
  9

  Stane , esti penibil baiatule ! Vorbesti cu o nepasare care ma dezarmeaza , de parca nu ar fi vorba de orasul pe care il pastoresti tu. Ne anunti ca trebuie sa ne debransam si investim 80 mil lei vechi pt centrale de parca toti am avea salariul unui primar .Esti in functie de doi ani ,iar problmea la Apaterma este veche. Ce masuri ai luat pana acum ca sa ne protejezi , stiind de carentele din sistemul Apaterm ? Niciuna ! Ne-ai lasam in bataia vantului fara sa ti pese de noi , iar acum ne anunti cu nonsalanta ca trebuie sa ne punem centrale ! Sa-ti fie rusine , oprtunistule. Votul meu nu il vei mai vedea niciodata.

  Raportează
 • postat de Anodin Duminică, 15 Iunie 2014 21:34 5.13.176.*** Link la comentariu
  2
  6

  Mai Costica , repede te mai aprinzi cand e vorba de debransare . Ca un stalp de iluminat pe timp de zi.Esti informat cum obtine CET-ul agentul primar? Cu gaz de la DISTRIGAZ , cu pacura si cu gaze reziduale de la ARCELOR. Varianta ta cu unificarea APATERM-ELECTROCENTRALE ,total neinspirata. Ai avut ocazia sa vezi magistrala CET , cum arata? Fara izolatie ,pierderi de agent termic . Cine plateste aceste pierderi? Iti dau un ex de climatizare comuna la o scara de bloc P+7. Centrala WIESSMAN 100KW ,factura pe febr a fost de 9000 ron ,apa calda si caldura. Apa calda programata la 60 gr. C ,caldura la 22 gr.C

  Raportează
 • postat de CETATEAN PLATITOR DE IMPOZITE CHIAR SI CELOR CARE FURA Duminică, 15 Iunie 2014 14:25 89.137.138.*** Link la comentariu
  2
  8

  BRAVO GOE .TOTI SUNT NEMULTUMITI SI TOTI AU O SCUZA - BASESCU-ACESTI TOTI FIIND CEI PATIMASI POLITIC INDOCTRINATI DE NULITATILE DE LA ANTENA3. ZIC NULITATI PENTRU CA TOTI CEI CE LE SUNT ADEPTI FANAATICI AU ADMIS CA ACEASTA TELEVIZIUNE SA INJOSEASCA PANA SI PE ANDREI PLESU , GABRIEL LIICEANU SI ALTI OAMENI DE CULTURA. ACESTI INCAPABILI, EU CRED CA SUNT MAI MULTI PENSIONARI SENILI SI COMUNISTI, NU AU FACUT O DEOSEBIRE CLARA INTRE POLITIC SI INTERESUL CETATEANULUI ADICA AL LOR. NU SUNT IN STARE SA VINA CU ARGUMENTE CONCRETE CA SA DEMOMTEZE SUSTINERILE CARE NU LE CONSIDERA CORECTE PENTRU CA O TIN ASA CA"SURDA-N HORA" BASESCU ESTE VINOVAT. DESI ESTE RAU PENTRU TOTI , O CRIZA POLITICA AR FI O DOVADA BUNA SA PUNA LA INCERCAR ACEST GUVERN PONTA ,SA VEDEM CUM S-AR DESCURCA TOTI CEI CARE NU VAD DECAT POLITICUL. BINEINTELES BASESCU VA FI VINOVAT CAT DESPRE ACEST PERSONAJ EU , SE VEDE CLAR CA ARE CEVA PERSONAL CU CINEVA , DESPRE PRINCIPII NICI VORBA. PROSTI DAR STITI VORBA LUI LAPUSNEANU "PROSTI DAR MULTI"

  Raportează
 • postat de Goe Duminică, 15 Iunie 2014 14:10 5.13.154.*** Link la comentariu
  4
  9

  @Eu

  In Galati destinele acestei urbe nu au fost conduse din '90 incoace decat de FSN,PSD,USL.Te uiti prea mult la Antena3 si esti indoctrinat ca tot ce este prost este de la PDL sau Basescu.

  Raportează
 • postat de cir Duminică, 15 Iunie 2014 13:45 79.116.107.*** Link la comentariu
  1
  7

  Au trecut peste 10 ani ca sa se inteleaga la primarie ca nu poate functiona in capitalism sistemul centralizat de incalzire.
  Cand vor intelege ca cetatenii nu mai vor caini pe strazi, nu mai vor mizerie, nu mai vor gropi pe sosele ? Le ia asa de mult sa renunte la spagi, trafic de influenta si foloase necuvenite ? Vinovati suntem noi, cetatenii ca nu denuntam orice incercare de coruptie.

  Raportează
 • postat de ACELASI !!!!!!!!!!!!!!!! Duminică, 15 Iunie 2014 13:07 84.117.45.*** Link la comentariu
  1
  18

  @ Eu

  Solutiile cu care se afiseaza din cand in cand Primarul , sunt date tot de MINE SI CEI CA MINE .

  Asa sa stii !!!!!!!!!!!!!!

  Numai postand la articolele Vietii Libere din ultimii trei ani - tratate ce-i drept cu superficialitate de reporterii care au consemnat , am dat sute de solutii , perfect aplicabile.

  Lipseau si lipsesc de altfel din partea dumitale , ochii care sa citeasca si mintea care sa inteleaga.

  IN REST NUMAI DE BINE SI ELIBEREAZA-TI MINTEA DE SCAME !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de Ion Buruiana pensionar Duminică, 15 Iunie 2014 11:25 5.13.136.*** Link la comentariu
  1
  12

  Catre serviciul care se ocupa cu controlul si indrumarea Asociatiilor de Locatari si persona dl. PRIMAR STAM MARIUS!,
  Aceste, asociatii fac un mare abuz cand calculeaza si reparizeaza egal acea cota comuna de administrare!
  eu care am centrala electrica si sunt si separat cu apa rece, deci, platesc individula facturile, catre furnizori,si contabilul respectiv administratorul numai lucreaza , numai calculeaza si repartizeaza nici o cheltuiala aferenta. de ce trebuie sa-mi ia cu forta o suma de bani in mod abuziv{destul de mare}?????
  Practic s-a redus substantial munca pentru evidentele contabile ale mele? respectiv peste 90% din fisa mea de calculatie contabila!?
  Asa ca toti galatenii care sunt in situatia mea trebuie sa luam pozitie fata de acest mare abuz ,eventual sa -i dam in judecata! ce parere are serviciul din primarie?

  Raportează
 • postat de EU Duminică, 15 Iunie 2014 11:20 86.34.10.*** Link la comentariu
  23
  4

  MAI PAMFLETARULE CARE AI SCRIS DEJA DE 2 ORI LA ACESTE COMENTARII.....CEL CU IP.84.117.45.248 TU ORI ESTI PDL-IST ORI ESTI ZIARIST PDL-IST ORI ESTI CIUMACEN-TIST PDL-IST.....CA PREA LE ZICI CU FOC LA ADRESA PRIMARULUI .......DA TU SOLUTIA DACA ESTI ASA DESTEPT SAU CANDIDEAZA TU LA PRIMARIE.......!!!!!CE USOR ESTE SA STAI SA DAI DIN MAINI SI DIN GAURA......!!!!DUTE LA SEDINTELE DE COMSILIU LOCAL SI DA SOLUTII.....DACA ESTI ASA DESTEPT CUM VREI SA PARI...!!!!!!!

  Raportează
 • postat de Cand VORBITUL bate.........GANDITUL Duminică, 15 Iunie 2014 10:36 84.117.45.*** Link la comentariu
  6
  35

  " Galateni va ordon DEBRANSATI......TERMOFICAREA "

  Asa suna ultima comanda a generalului de mucava , care pana mai ieri ne ameninta cu chinurile iadului daca agresam sistemul unitar .

  Prin balbaiala demna de Marele Hathi (personaj din Cartea Junglei) ,tipul a creat o invalmaseala si o confuzie , demne de "strategul patrulei zorilor" susamintit.

  - ce-i aia desfiintarea retelei actuale (800 km) si a subsolurilor tehnice (peste 10 000 de scari de bloc )?.
  Fleacuri !!!!!!!!!!!

  - ce-i aia subdimensionarea retelei de gaz , care nu-i va putea cuprinde pe toti debransatii?
  Prostii !!!!!!!!!!!!

  - ce inseamna ca nu au oamenii bani sa-si faca instalatiile noi, aferente si sa-si cumpere centrale de apartament pe gaz metan .
  Sa aiba !!!!!!!!!!!

  - si ce daca o centrala de apartament , intretinuta si cu reviziile la zi tot trebuie schimbata conform legii o data la sapte ani.
  Sa plateasca cetatenii , ce alta treaba au !!!!!!!!!!!!

  As putea sa scriu pana maine , ce efecte dezastruoase pot ave cuvinte spuse doar ca sa umple spatiul liber dintre o gura si mai multe perechi de urechi.

  Ca asta a facut Primarul nostru ignorand ca :

  - umileste inca o data mii de galateni buni platitori.

  - cei care nu au platit nimicul livrat si au ramas cu datorii , nici nu vor mai plati vreodata

  - mai sunt doar doua luni de vara (si astea fara apa calda ) si vine PERIOADA DE PROBE SI FURNIZARE A CALDURII.

  DUPA DOI ANI DE ODIHNA SI PLATA BUNA ( PLUS CELELALTE ..........................) NU ESTE NIMENI IN STARE , NIMENI DIN CONDUCEREA POLITICO ADMINISTRATIVA A ORASULUI , SA APLICE ( CA SUNT SLAVA DOMNULUI ) SI SOLUTII REALE , PROFESIONISTE , BUNE IN SFARSIT SI PENTRU AMARATUL DE GALATEAN ?.

  P.S. Despre Didi , nu mai spun nimic .

  El si-a dat intreaga masura a profesionalismului dar si a demnitatii facuta poster de vointa "cilindrului compresor" ," buldozerului" sau cum i-o mai placea sa se alinte ," Primul Gospodar al Urbei".

  Pe vremuri oamenii isi spalau onoarea , cum puteau si ei . Astazi in cazul de mai sus nu exista decat o solutie unica : DEMISIA............!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de GIGI Duminică, 15 Iunie 2014 09:22 89.137.138.*** Link la comentariu
  7
  3

  A SATURAT DIRECTORII IDIOTI TINUTI PE SALARI8 IMENSE SI ACUM NU MAI ARE NICI UN PRETENDENT ????? PENTRU CA NUII DUCE CAPUL NU MAI AU CE FACE, SE DESFIINTEAZA.BONE NE-A MAI MERS CU GUVERNUL PONTA SI CEILALATI.

  Raportează
 • postat de cfcf201419 Duminică, 15 Iunie 2014 08:12 5.13.239.*** Link la comentariu
  3
  27

  Daca va veni o iarna ca cea din 1984 cu temeperaturi constante de -20 grade, cand se trecea Dunarea cu tractorul,declaratia dlui primar capata iz penal !
  Dl Primar spune ca va gasi solutii pentru achizitionarea de centrale pt cei care nu au posibilitatea !
  Domnule Stan ..cei aprox 40.000 de apartamente care au ramas la sistemul centralizat sunt cei care pana acum nu si au permis sa si monteze o centrala! Hai sa presupunem ca o sa ajutati cu 3000 lei (desi o centrala presupune costuri de aprox 6000 lei plus costuri de aprox 4000 lei amenajarea apartamentului distrus ,lumea care si a montat stie despre ce e vorba) dar hai sa spunem 3000 lei vor trebui dati unui numar de aprox 20.000 apartamente(observati ca am injumatatit numarul apartamentelor de la 40.000) stiti cat face ?? va spun eu aprox 14 milioane de euro ! Acum nu va intreb de unde ati avea 14 milioane de euro dar presupunand ca le aveti, stiti ce puteti face cu ele in loc sa daramati un sistem?? Va spun tot eu ...formati o delegatie de 10 oameni pe care sa i trimiteti la prietenul dvs. George Scripcaru,la Brasov, unde lumea sta la coada sa faca cerere de rebransare la sistemul centralizat pt ca e mult mai ieftin decat cu centrala si pe o societate noua ,Calorgal sa i spunem accesati fonduri europene pt ca inca se mai poate si cu cei 14 mil de euro plati si studiile de fezabilitate si partea care trebuie platita de autoritatea locala ca si contributie proprie!
  Domnule Primar .....nu va comportati ca Durbaca ,cand intr o sedinta la sediul PC i a spus directorului Istrate ,la acea vreme: -Ce bai Istrate ,eu te am pus acolo sa salvezi Apatermul??? Va comportati la fel ,sunteti la fel ,fara suparare !
  Si o ultima idee, sunt sute de batrani daca nu mii in acest Galati, care sunt singuri,fara copii sau nepoti pe care fie nu i au ,fie sunt imprastiati prin lumea larga ,si care nu pot sa se deplaseze si au o pensie de 300 lei?? Cum le montati lor centrala? credeti ca vor sti sa o opereze,credeti ca-si vor permite sa suporte diferentele de montaj si un var pe pereti? Nu va uitati la dvs.in buzunar , uitati va si puneti va in locul celor care muncesc pt 600 lei sau nici atat !E usor sa darami domnule Primar dar sa construiesti este foarte greu ..pentru unii imposibil !

  Raportează
 • postat de IC Duminică, 15 Iunie 2014 05:00 5.13.140.*** Link la comentariu
  4
  9

  Nu se va face o debransare totala a orasului iar daca se gandesc la asa ceva trebuie sa treaca de urgenta la montarea de centrale la spitale , scoli ,gradinite ,etc iar pentru a avea banii necesari primul pas ar fi sistarea tuturor subventiilor ,ajutoarelor si sebarilor. Masuri trebuiau luate inca de acum 4-5 ani ,acum ar fi fost mult mai usor .In loc sa bage banii intr-o societate muribunda (Apaterm) intr-o retea anacronica si putreda ,in modernizarea SC-urilor (sic) trebuiau sa treaca la instalarea de centrale de cartier (instaland cazane in SC-urile modernizate ) ,obiectiv ,bloc ,etc. O solutie ar fi gasirea unor investitori - furnizori care sa instaleze centrale ,utilizand dupa caz si reteaua municipala (SC-uri ,conducte ) si care sa furnizeze contra cost agent termic si apa calda ,celor care contracteaza si platesc acest serviciu. In orice varianta ,in iarna 1914-1915 , Apaterm nu mai are ce cauta ca si intermediar in furnizarea energiei termice . Sindicatul din Apaterm trebuia sa-se revolte cand au vazut ce salarii au sefii , cum se incarca schema de personal ,cum se umfla pretul la Gcal ,facand ca populatia sa nu mai poata achita ,cum cresc pierderile datorita proastei intretineri a instalatiilor ,acum este prea tarziu. Cei 850 si chiar 1300 de salariati nu trebuie sa se ingrijoreze daca sunt meseriasi ,orasul tot va trebui incalzit si va fi nevoie de ei .

  Raportează
 • postat de florin Sâmbătă, 14 Iunie 2014 21:30 5.13.166.*** Link la comentariu
  7
  16

  Domnul primar uita un singur lucru: gradinitele, scolile si unele spitale din oras se incalzesc in sistem centralizat. Ce face cu acestea, trimitem copii sa se imbolnaveasca in scoli, gradinite si spitale?! E usor de spus sa ne debransam cu totii dar solutii pentru cei care nu isi permit sa isi monteze o centrala sunt?

  Raportează
 • postat de marian Sâmbătă, 14 Iunie 2014 20:59 5.13.150.*** Link la comentariu
  0
  18

  Eu ma chinui sa ma debransez de la Apaterm si nu reusesc. Fac solicitari peste solicitari la ei si primesc aviz nefavorabil deoarece blocul se afla in zona unitara in conditiile in care in bloc sunt peste 60% apartamente cu centrala.

  Raportează
 • postat de costel Sâmbătă, 14 Iunie 2014 20:58 5.13.217.*** Link la comentariu
  14
  23

  Cred ca e cel mai prost primar al Galatiului...Nici macar nu stie cati angajati are o societate care e sub aripa lui... Mai nea fotbalistu... Apaterm are cam vro 850 de angajati....din care vro 400... au fost agajati de fosti directori pusi politic de catre primarie...De unde crezi ca ar avea un om de rand vro50-60 de mil.pentru centrala...Nu mai duce-ti lumea in eroare cu declaratii false...Gazul e scump...si o sa fie mult mai scump in 2 -3ani...si daca o sa bage taxa de mediu la cei cu centrale ?...Cred ca unica solutie e contorizarea individuala orizontala ...si unificarea Apater cu Electrocentrale...

  Raportează
 • postat de Cristian Sâmbătă, 14 Iunie 2014 20:39 5.13.207.*** Link la comentariu
  1
  5

  Consumul de apa ar ramane acelasi. Consumul de gaze ar creste si cel de curent electric, dar asta nu e treaba sindicalistilor Apaterm,ca ei nu furnizeaza asa ceva.

  Raportează
 • postat de Nu vă bateți joc de noi dacă prețuiți viața noastră...altfel !!!???!!! Găsim soluții cetățenești ieftine...vă place ce se întâmplă în Ucraina? Sâmbătă, 14 Iunie 2014 20:29 92.86.46.*** Link la comentariu
  1
  13

  Tatăăăă, plec din țară într-o țară normală, sunt sătul de astfel de frecare de mentă, nu mai este de trăit în asfel de Românie pe astfel de meleaguri....nici muncă, nici impozitare, bătaie de joc pe a noastră viață....nu mai răbdăm, bătaie de joc nici nu s-a mai văzut pe astă lume....treziți-vă lume, mortul nu se mai dezgroapă de la groapă, ăștia vii avem o singură viață, astfel vrem să trăim? În supraviețuire continuă timp de 25 de ani și ce-o mai fii? Suntem bătaia de joc al intreprinderilor foste comuniste periate azi capitaliste, la mișto !!! Electrocentrale și ApaTerm sunt moarte de facto !!! Suntem săraci supți de căpușe ''termice'', trecem odată organizat pe centrale de apartament? Fugim din țară, din România, nu se mai poate trăi normal în asfel de oraș ce-și bate joc de viața noastră....dar copiii noștri, ce aveți ci ei? Asta-i viață normală?

  Raportează
 • postat de Terente Sâmbătă, 14 Iunie 2014 20:15 89.137.224.*** Link la comentariu
  3
  12

  Singura varianta pt ca Apaterm sa functioneze firesc, nu prin jefuirea cu nerusinare a cetatenilor captivi la sistemul centralizat de termoficare , invechit ,nefunctional si ulterior devenit sistem clientelar, este doar reformarea totala.Adica, pastrarea doar a muncitorilor si specialistilor reali, fara antecedente bahice, dornici de munca performanta, concomitent cu readucerea vechilor CET-uri de cartier la nivel tehnologic de "top", urmata de introducerea unor noi traiecte de tevi speciale pt. agentul termic. Daca s-ar fi inlocuit in toti acesti ani, macar la cate o asociatie de locatari, cu un nou sistem de incalzire, prevazut cu CT pe gaze, cu tevi din polipropilena si calorifere adevarate, aidoma centralelor individuale de apartament, astazi nu eram in colaps, iar Galatiul nu ar fi dat iarasi oameni pe drumuri...Dar ne respectam blazonul de oras rosu, cu mare mandrie . Votam ca tolomacii, specialisti in frecat menta!

  Raportează
 • postat de gogonel Sâmbătă, 14 Iunie 2014 19:55 89.211.149.*** Link la comentariu
  1
  15

  Da, incercati sa va debransati. Apaterm percepe un comission de 600 Ron pentru 2 camere. (manopera cica) Jaf la drumul mare d-le. Acum daca este in faliment cine ne mai jupoie. Doar Apa-Canal? Cum ramane cu datoriile vechi ale populatiei? Am fost prost de sunt la zi? Nu am vazut in presa un val de procese deschise rau platnicilor. La Braila am inteles ca s-a dat bani tuturor celor care au fost bransati la sistemul centralizat. Acum ce o sa faceti? O sa sustineti doar puturosii si betivii (rau platnicii) iar cu bani din buget? E corect? Miroase a comisioane grase afacerea: Vor fi avantajate doar anumite firme de casa care vor avea legaturi cu primaria. Am o banuiala: montarea unei centrale de catre aceste firme va fi mai mare decat pretul pietei astfel incat sa traiasca toata lumea. Doar sunt bani publici, ce naiba. Pacat de salatiati. Capul sus daca stiti ceva meserie nu veti muri de foame. Totul este sa va asociati sa folositi eventualele salarii compensatorii pentru a infiinta firme. Cam toate subsolurile galatenilor sunt varza. Primaria ceva fonduri europene la orizont sau suntem buni doar de gura?

  Raportează
 • postat de DEMOLATORUL fata in fata cu ...........RECUPERATORUL !!!!!!!!!!! Sâmbătă, 14 Iunie 2014 19:26 84.117.45.*** Link la comentariu
  2
  30

  Stimata Redactie

  Pentru buna si corecta informare a cititorilor dumneavoastra , reporterul care a consemnat aceste "dezbateri adanci " , ar fi trebuit sa aminteasca si scenele de un penibil grotesc, a caror protagonisti au fost vesnicii nostri comici de situatie , perechea ajunsa de acum celebra in tot targul - " Primarul si Domnul Didi".

  Iata ce au consemnat si alti ziaristi prezenti la memorabila jena publica (a se citi sedinta ) :
  ................................. .................................
  Stan: “Eu nu l-am trimis pe domnu’ Didi la Apaterm ca să o facă pe managerul”
  De Iulian Grosu pe 13 iun 2014, 18:00
  Vezi Stan: “Eu nu l-am trimis pe domnu’ Didi la Apaterm ca să o facă pe managerul” .

  Primarul Marius Stan, uitîndu-se cu năduf la Didi Dumitru, aflat 5 scaune mai încolo

  Pînă și primarul Marius Stan pare că s-a săturat de directorul Apaterm Galați, Didi Dumitru.
  Acest lucru este surprinzător, pentru că însuși Marius Stan a insistat ca Didi Dumitru să fie uns șef la Apaterm, pe vremea cînd acesta îi era doar simplu consilier personal.
  În ședința publică de astăzi a Comisiei de Dialog Social (ședință de la care vom reveni pe larg cu alte subiecte), primarul Stan l-a umilit pe “domnu Didi”, după cum i s-a adresat, pentru faptul că acesta ar fi încercat să joace rolul de mare manager la Apaterm. “O să îl critic acum pe domnu Didi, care tocmai a prezentat cîteva date statistice de la Apaterm, dar eu nu l-am trimis acolo (pe domnul Didi - n.red) ca să fie manager. Pe domnu Didi, care mi-a fost consilier personal, l-am trimis la Apaterm în funcția de administrator special dintr-un motiv foarte simplu: ca să fie recuperator. Atîta tot. Adică să încerce să recupereze cît mai mult din datoriile pe care le au gălățenii la întreținere”, a spus primarul Marius Stan pe un ton apăsat.
  La care “domnu Didi” a lăsat capul în pămînt și s-a făcut că își verifică mesajele de pe contul de Facebook, lăsîndu-l pe primarul Marius Stan să vorbească mai bine de 25 de minute despre situația de la Apaterm, fără a pomeni însă ceva despre soluțiile pe care le are Primăria Galați în legătură cu încălzirea orașului în iarna 2014-2015, avînd în vedere că Electrocentrale este deja în moarte clinică.

  .....................

  Si acum fiindca am aratat galatenilor si ce li s-a ascuns din aceasta sedinta a Comisiei de Dialog Social (?), nu-mi ramane decat sa pun acestor domni , in numele cetatenilor Galatiului , doua intrebari:

  1. Cu cat tupeu mai poate privi in ochii cetatenilor incepand de luni 16.06.2014, un Primar care recunoaste public ca si-a batut joc de ei , numind cu buna stiinta in varful unei societati de importanta vitala pentru oras , " un recuperator" , o persoana privata , fara pregatire, care nici macar nu avea voie " sa faca pe marele manager",cand el nici pe unul mai mic nu ar fi putut sa-l interpreteze, dar pe care a acceptat sa-l plateasca , ca si in cazul celei inlocuite in 2013 cu sume mai mult decat consistente ?

  2. Cum isi vor privi de luni 16.06.2014, subordonatii - salariati ai Apatermului - "recuperatorul" - am vrut sa zic conducatorul , stiind abia acum ca acest omulet nu avea voie sa calce organigrama in picioare , nu avea voie sa angajeze ori sa dea afara (si cate si mai cate ........) ?. Dar le-a facut . Ca pe mosie . Ca vechilul nu ca boierul. Boierul ii tinea spatele si leafa din Primarie.

  Imi inchei postarea cu un sfat:

  " PUNETI MANA PE CARTE BAIETI, MUNCITI , CAPATATI EXPERIENTA IN DOMENIUL PE CARE-L JINDUITI SI PE URMA CATARATI-VA , INDIFERENT CA-I APATERM ORI PRIMARIE"

  Altfel riscati sa aratati ca cei pusi de Partidul Comunist prin anii '49 - '50 , in functii de conducere. Nepriceputi si penibili.

  Ah. da . Ce-i drept cu buzunarele mult mai pline .

  (pamflet)

  Raportează
 • postat de Doresc să am posibilitatea să mă debranşez de la Apaterm Sâmbătă, 14 Iunie 2014 18:01 5.13.161.*** Link la comentariu
  5
  12

  Soluţia este bună. Există sisteme de încălzire performante care pot rezolva problemele la nivel de apartament, bloc, stradă , cartier. Apatermul a făcut tot posibilul ca să împiedice debranşarea. Cetăţeanul să aleagă şi să nu mai fie obligat să plătească acestei firme căpuşă ajunsă, cu ajutorul fostului primar, de la 300 la 1300 de angajaţi.
  Societăţile private vor găsi soluţii pentru încălzirea locuinţelor..

  Raportează
 • postat de cetatean Sâmbătă, 14 Iunie 2014 16:38 89.137.138.*** Link la comentariu
  4
  11

  Dupa ce aosustinut cu banii nostri toti idiotii de la APATERM acum anunta moartea APATERM. Si-a pus problema ca nu toti oamenii au bani sa isi monteze o centrala???? Dar eu cred ca este o zvonistica ptr. ca nu mai au cum sa vanda primaria posturile cheie de la APATERM.

  Raportează
 • postat de mihai Sâmbătă, 14 Iunie 2014 15:36 86.35.180.*** Link la comentariu
  18
  13

  Centrala de apartament este singura soluti.Inalte orase asa s-a procedat.Primaria i-a ajutat pe cei saraci sa-si monteze centrale. Acum nu mai sunt probleme.Curaj domnule primar.

  Raportează
 • postat de VLAD Sâmbătă, 14 Iunie 2014 15:21 5.13.206.*** Link la comentariu
  9
  6

  dl io
  ! dute la mircea basescu si mergeti la mosia lui traian1 NICI UNII NU SUNT MAI BREJI!

  Raportează
 • postat de Bravo dom’ Primar , ati rezolvat-o si pe asta… Sâmbătă, 14 Iunie 2014 14:27 89.137.221.*** Link la comentariu
  8
  25

  ..daca dumneavoastra aveti BMW si centrala termica acasa , in rest ce mai conteaza..poate sa vina si potopul in urma.
  In loc sa ii debransati pe rau platnici ,dumneavoastra debransati tot orasul , pedeapsa colectiva, cum faceau nemtii in Al Doilea Razboi Mondial.
  Cred ca tare isi mai freaca mainile firmele de spacialitate , care instaleaza centrale termice (aveti si dumneavoastra un comision ceva???)
  In loc sa ne gandim la centrale de cartier la atragerea de fonduri europene , dumneavoastra ati dat odata din mana (cum facea Ceausescu cand demola cartiere intregi) si ati rezolvat problema.
  De, ca sa faci proiecte pentru atragerea de fonduri europene , este greu, trebuie sa iti pui mintea la contributie…este mult mai complicat decat galele de box sau organizarea a fel de fel de sarbatori.
  P.S. dumneavoastra vreti sa mai candidati si in 2016 ??!!

  Raportează
 • postat de io Sâmbătă, 14 Iunie 2014 14:26 95.77.196.*** Link la comentariu
  7
  28

  Deci ce să zic .
  SINGURA REZOLVARE ÎNFIINȚAREA LOCURILOR DE MUNCĂ.
  NUMAI CĂ PSD ESTE OCUPAT CU SCĂPAREA DE PUȘCĂRIE A LUI VOICULESCU ȘI DĂRÂMAREA JUSTIȚIEI.

  Raportează
 • postat de ella Sâmbătă, 14 Iunie 2014 14:22 83.103.238.*** Link la comentariu
  18
  13

  Eu as mari impozitele la locuinte cu sutA LA SUTA ,SA SE SATURE DE TIPAT JOS CU GARAJELE.Ce credeti voi pupin curisti ca StN O SA VA DEA VOUA MURITORILOR de rind din malaiul lui?Hai sa fim seriosi.Banii ce se luau pe degeaba de pe urma garajelor va trebui acum suplimentata din marirea unor taxe.Acest oras va ramine ca un oras dupa razboi dupa acest primar.Bine va face.

  Raportează
 • postat de julien Sâmbătă, 14 Iunie 2014 12:32 5.13.131.*** Link la comentariu
  2
  26

  zeci de ani apaterm a fost vaca de muls pentru psd.acum a ramas stearpa si trebuie dusa la abator.solutia este preluarea distributiei agentului termic de catre electrocentrale,fara amestecul primariei.

  Raportează
 • postat de asdf Sâmbătă, 14 Iunie 2014 12:26 5.13.208.*** Link la comentariu
  7
  14

  nomenclatura locala psd-isto pnl-ista trebuie rasa de pe fata pamantului arat pamantul si plantat altceva toti sunt oameni corupti, oameni ce au luat spaga sau au incalcat legile tarii

  Raportează
 • postat de mara Sâmbătă, 14 Iunie 2014 12:07 82.157.218.*** Link la comentariu
  9
  18

  I-mi este scirba sa mai citesc articole despre orasul GALATI
  pacat de oras , pacat de locuitori !!!

  JOS CU BOII SI MAFIA DE LA CONDUCERE atit municipiu cit si judet.
  porci turbati: STAN si BACALBASA.

  Raportează
 • postat de ION CORNEANU, Sâmbătă, 14 Iunie 2014 11:19 5.13.137.*** Link la comentariu
  4
  29

  AM SPUS DE ATATEA ORI! SA SE DESFINTEZE ACESTE ASOCIATII CARE NU FAC NIMIC NIMIC NIMIC! DIN CONTRA NE JEFUIESC!
  CENTRALA DE APARTAMENT, DEBRANSAREA SI CONTRACTUL INDIVIDUAL DE PLATA A FURNIZORILOR , RAMANE SOLUTIA VIABILA!
  PE CASA SCARII SA SE PUNA CONTOR ELECTRIC ACOLO UNDE ESTA CAZUL SI IN MOD EGALA SE PLATESTE FACTURA INCLUSA LA FIECARE LOCATAR!
  IN REST FIECARE SCARA SE AUTO GOSPODARESTE PRIN UN SEF DE SCARA PT, REPARATII DE LA SUBSOLURI, FEMEIE DE SERVICIU DACA ESTE CAZUL SI TINE LA ZI CARTEA DE IMOBIL A SCARII! CE-I CARE SUNT MAI SARACI SA-I AJUTE PRIMARIA SA-SI INSTALEZE CENTRALA!
  CE MAI VRETI DE ATATA!??

  Raportează
 • postat de Anodin Sâmbătă, 14 Iunie 2014 09:21 89.121.158.*** Link la comentariu
  1
  38

  Am lucrat la lucrat la Apaterm pana in 1990 (Termoficare) .Cu tot cu TESA , personalul era 300 aprox. De ce s-au facut angajari ? Cine le-a facut? Populatia are si alte surse de climatizare, de ani buni, SC-urile s-au modernizat, populatia demografica este in continua scadere. Cu toate astea sunt 1300 de angajati....Mda

  Raportează
 • postat de Chriss Sâmbătă, 14 Iunie 2014 08:48 109.102.89.*** Link la comentariu
  40
  25

  Eu doar ma pis pe marius stan ca e bou si incult care nu a facut nimic bun pentru populatie,pe el garajele al intereseaza nu oamenii

  Raportează
 • postat de individuAL Sâmbătă, 14 Iunie 2014 07:52 5.13.234.*** Link la comentariu
  2
  16

  pentru a debransa 20 de locatari, de la coloana de apa (calda menajera, termoficare, nu conteaza), acestia trebuie rebransati individual si contorizati. Cine suporta cheltuielile acestor recontorizari: proprietarii (care nu au avut permisiune de a se debransa la momentul respectiv, datorita Zonei Unitare) sau falimentara Apaterm?

  Raportează
 • postat de Radu Sâmbătă, 14 Iunie 2014 07:08 92.82.186.*** Link la comentariu
  10
  39

  Nu se va intimpla asa ceva ..apa canal si apaterm sunt principala sursa de venit pentru primarie si de sifonat banii
  Sa ma doara sufletul pentru angajatii apaterm?numai vreo 300 sunt pe la birouri, iar cei din punctele termice oricind sunt disponibili la un ciubuc , oricum asta este principala lor activitate.
  Mai nou primarul cu minge in loc de cap a hotarit sa desfinteze si clasele de precizie la apometrle de apartament, asa ca sa contribuim cu totii la hotia unora.
  Cu demolarea garajelor totul este ok , si chiar ma bucur mai ales ca sumele pe care le incasa primaria trebuie compensate asa ca toti cetatenii vor avea impozitele pe locuinte marite, deci ati urlat , acum v am dat
  Succes dom primar si astept cu nerabdare viitoarele dvs realizari
  Cu ce a gresit acest oras sa avem primari un hot, apoi un senil ca in final sa ne procosim cu un smenar?

  Raportează
 • postat de opinia publica Sâmbătă, 14 Iunie 2014 00:40 5.13.226.*** Link la comentariu
  8
  39

  foarte bine...macar nu va mai fi nevoie sa se plateasca asa zisa taxa de debransare de 380 lei ( taxa de proiect !!!) , care de fapt e hotie pe fata...am ajuns sa nu avem voie sa decidem liberi daca dorim sau nu sa ramanem in sistem centralizat cu caldura si apa calda, fara sa platim niste sume care in realitate nu se justifica ...suntem obligati de consiliul local prin unele HCL-uri controversate care stabilesc ce conditii trebuiesc indeplinite ptr debransare (niste absurditati fara suport real ) si anume sa ai gazul contorizat separat, chiar daca ai surse de incalzire gen panouri radiante !!!...si mai absurd este faptul ca nu se inregistreaza nicio imbunatatire a parametrilor de furnizare a apei calde sau caldurii, dar tarifele cresc anual ...RUSINE pentru consiliul local ca nu are o preocupare serioasa pentru imbunatatirea sistemul de furnizare a caldurii si apei calde pentu cei care i-au ales

  Raportează
 • postat de ion de la raion Sâmbătă, 14 Iunie 2014 00:28 185.26.182.*** Link la comentariu
  13
  35

  Valeu, sa fie intr-un ceas bun, ca de cand asteptam vestea asta !!!

  Domnu' Stan, pentru panarama generalizata cu garajele, eu nu va iert. Atata vrajba intre oamenii care intra pe aceeasi usa a blocului, eu, cel putin, n-am mai vazut. Dar pentru falimentul Apaterm, va spalati pacatele de a nu fi facut mare lucru pana acum de cand sunteti primar. FELICITARI !!!

  1300 de oameni in somaj ? Pai sa se ridice acei 1300 de oameni si sa-i stranga de gat pe diriguitorii lor !!! Ca si ei sunt victimele sistemului. Macar se opreste robinetul banilor aiurea ... Dar mai sunt si cati ? 65.000 apartamente conectate inca la sistemul de caldura public ? E, de aia mi se rupe si mai tare inima. De ce ? Pentru ca aia scot banii din buzunar.

  "Motivele ar fi strict tehnice, reprezentate de faptul că reţeaua de apă şi reţeaua de gaz nu ar fi dimensionate pentru un asemenea consum." VRAJEALA !!!!

  Stimati viitori fosti salariati Apaterm, poate acum va dati seama ce trebuie sa faceti. Actionati !!! Sunteti totusi 1300 de suflete, care mai au si familii pe la casele lor. Da, este o problema sociala, nu-mi pare bine absolut deloc de raul altuia, dar ... dar ... este necesar !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.