Fratele PREŞEDINTELUI Traian Băsescu a fost REŢINUT

Fratele PREŞEDINTELUI Traian Băsescu a fost REŢINUT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mircea Băsescu este urmărit penal pentru trafic de influenţă * Vineri, fratele şefului statului va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie au dispus joi seară punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore a inculpatului Băsescu Mircea, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Fratele preşedintelui a fost reţinut după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Sandu Anghel (zis Bercea Mondial), Florin Anghel, îl acuză de trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a venit joi la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în acest dosar.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că „în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, inculpatul Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate".

La DNA au fost audiaţi, potrivit zf.ro, în acelaşi dosar, Sandu Anghel, soţia acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduşi din penitenciar, şi Marian Căpăţână, despre care familia interlopului susţine că ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Băsescu.

Acuzaţii grave şi la adresa şefei DNA, Codruţa Kovesi

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţine că ar fi implicat în acest caz.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care Anghel este acuzat de şantaj.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromiţătoare". Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înregistrări audio şi video în legătură cu acest caz.

Vineri, inculpatul Băsescu Mircea va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său, Mircea Băsescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele pe care acesta le are. De asemenea, şeful statului a mai spus că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, Mircea Băsescu, şi că, mai mult, consideră că acesta nu trebuia să se implice într-o zonă cu astfel de oameni şi într-un asemenea anturaj.

Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

Citit 1636 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.