Trenuri anulate între Galaţi şi Bucureşti: Viscolul a perturbat şi traficul pe calea ferată

Trenuri anulate între Galaţi şi Bucureşti: Viscolul a perturbat şi traficul pe calea ferată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ninsorile şi viscolul puternic au afectat serios şi traficul feroviar. Potrivit situaţiei operative a Ministerului Transporturilor, zeci de trenuri din sudul şi estul ţării au fost anulate, în timp ce altele înregistrează întârzieri ce pot ajunge şi la câteva ore. Afectaţi au fost şi călătorii care veneau sau plecau din Galaţi. Astfel, printre trenurile anulate s-au numărat trenul nr.15072 ce ar fi trebuit să plece de la Galaţi la 6.50 cu destinaţia Bucureşti. De asemenea, anulat a fost şi trenul nr.15073, cu plecare la ora 15.30 din Bucureşti, cu destinaţia Galaţi.

„Circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de sud a ţării, trenurile circulă în condiţii de viscol şi ninsoare abundentă. Din cauza ninsorii viscolite au fost introduse limitări de viteză de 50km/h pe tronsoanele Bucureşti – Ploieşti şi Bucureşti - Feteşti, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti, Făurei – Urziceni şi Ploieşti Sud – Urziceni – Ciulniţa - Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel, din cauza vântului foarte puternic”, se precizează într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

Conducerea companiei mai precizează că, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, se va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a ţării, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri necesar adaptat la condiţiile meteo nevaforabile şi la solicitările publicului călător.  Pasagerii care au achiziţionat bilete la trenurile anulate, vor fi redirecţionaţi către trenurile aflate în circulaţie conform graficului.

„Întrucât există ïn continuare posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească”, se arată în comunicatul CFR.

Citit 2432 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.