UPDATE IMAGINI TULBURĂTOARE/ GRAV accident de circulaţie soldat cu DOI MORŢI la ieşire din Tudor Vladimirescu (FOTO/ VIDEO)
Foto: foto: Teodora Miron

UPDATE IMAGINI TULBURĂTOARE/ GRAV accident de circulaţie soldat cu DOI MORŢI la ieşire din Tudor Vladimirescu (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE/ ATENŢIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL.

Dramă incredibilă pe Drumul Naţional 25, la ieşirea din localitatea Tudor Vladimirescu. Două persoane, un bărbat de 51 de ani şi o femeie de 46 de ani, şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a intrat într-un TIR. Şoferul autoturismului, marca Peugeot, cu numere de înmatriculare de Constanţa, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un autotren, care circula regulamentar, dinspre Tecuci spre Galaţi. ”Veneam de la Bârlad şi trebuia să ajung la Galaţi. L-am văzut pe şoferul maşinii că a intrat pe contrasens şi am încercat să evit impactul. Am tras stânga de volan, pentru că nu venea nicio maşină pe sensul celălalt de mers, dar nu am reuşit să-i evit total. Nu a vrut să depăşească, a intrat direct în mine cu viteză. Nici măcar nu a încercat să frâneze”, ne-a spus Nicolae Negoiţă, şoferul autotrenului, vădit marcat de cele întâmplate.

”A intrat pe contrasens. Şoferul TIR-ului a pus frână, dar nu a mai putut să evite impactul. Nu voia să depăşească. A intrat direct în el. Cred că şoferul maşinii a adormit la volan. S-au oprit maşinile pe ambele sensuri de mers. Am mai văzut aşa tragedie în urmă cu 18 ani, când au murit patru persoane într-un accident”, ne-a povestit Costel Bostan, martor al tragicului accident.

Imediat după producerea impactului, elicopterul SMURD a plecat spre locul  tragediei pentru a transporta cât mai repede victimele la spital. ”Am fost solicitaţi să intervenim la un accident rutier foarte grav, cu două victime încarcerate. Noi am ajuns imediat la faţa locului, dar, din păcate, nu am mai putut face nimic pentru cele două persoane, un bărbat şi o femeie. Au decedat pe loc”, ne-a declarat doctorul Angel Trifan, coordinator UPU-SMURD Galaţi.

A fost nevoie de intervenţia echipajelor de la Descarcerare, care  s-au chinuit mai bine de o oră pentru scoate victimele dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. În tot acest timp, traficul pe DN 25 a fost deviat prin câmp, pe un singur fir. Şoferii au fost nevoiţi să aştepte minute în şir pentru a reuşi să treacă de locul accidentului, pe ambele sensuri formându-se coloane de autovehicule.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi, care au demarat o anchetă. ”Din motive necunoscute, pe care pe investigăm în acest moment şi care vor face obiectul unui dosar penal, şoferul autoturismului Peugeot a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotren condus regulamentar”, ne-a declarat inspectorul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident sunt din Iaşi. Se pare că veneau de la Constanţa, de unde femeia îşi cumpărase autoturismul care i-a adus sfârşitul. Bărbatul era doar cel care o ajuta pe femeie să îşi ducă maşina acasă, la Iaşi. Din păcate ambii şi-au pierdut viaţa, trupurile lor fiind transportate la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost deschis un dosar penal, oamenii legii urmând să stabilească cu exactitate motivele care au stat la baza gestului mortal făcut de bărbat.

Porţiunea din DN 25 cuprinsă între Hanu-Conachi, Tudor Vladimirescu şi Vameş este cunoscută gălăţenilor ca "Şoseaua morţii". În ultimele trei decenii, pe segmentul respectiv de drum, care nu are decât opt kilometri, s-au produs aproape 200 de accidente de circulaţie, soldate cu circa 40 de morţi şi sute de răniţi grav.

ATENŢIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL.

UPDATE, ora 11.30 Traficul este blocat la ieşirea din localitatea Tudor Vladimirescu, circulaţia fiind deviată pe câmp, pe un singur fir.


Un grav accident de circulaţie a avut loc joi dimineaţă pe raza localităţii Tudor Vladimirescu. Un TIR s-a ciocnit frontal cu un autoturism Peugeot 206, iar în urma impactului două persoane şi-au pierdut viaţa. La faţa locului politiştii au demarat o anchetă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 14311 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.