PODUL şi TUNELUL încing spiritele între Galaţi şi Brăila. Vezi ce PROIECT susţine PREMIERUL Victor Ponta

PODUL şi TUNELUL încing spiritele între Galaţi şi Brăila. Vezi ce PROIECT susţine PREMIERUL Victor Ponta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectele privind podul şi tunelul peste, respectiv pe sub Dunăre, care să lege Brăila sau Galaţiul de Tulcea nu îi sunt străine primului ministru Victor Ponta. La ultima vizită la Galaţi, care a avut loc vinerea trecută, cu ocazia inaugurării noului punct aerian de salvare dotat cu un modern elicopter SMURD, Premierul a promis că unul dintre cele două proiecte va fi realizat. La doar câteva zile de la această promisiune, Ponta a revenit asupra discuţiei, care îi macină pe gălăţeni, brăileni şi tulceni de mai bine de 15 ani. Într-o altă declaraţie de presă, demnitarul a lăsat să se înţeleagă faptul că cel mai sigur vom avea pod peste Dunăre. ”Am văzut şi proiectul pentru tunel şi proiectul pentru pod, iar eu îl susţin pe cel care se face primul. Este mai greu să cred că vor fi fezabile amândouă. Noi am încercat la Bruxelles, în septembrie primim răspunsul, pentru a realiza proiectul pe fonduri europene. Este vorba de ”Connecting Europe Facility”, dar în proiectul trimis a fost trecut podul. Sigur că proiectul prevede şi autostrada între Galaţi şi Buzău şi terminalul intermodal. Dacă reuşim şi ne mişcăm noi cel mai repede pe finanţarea europeană, atunci va fi pod”, a declarat Victor Ponta.

Cu toate acestea, Premierul nu a exclus din plan nici ideea gălăţenilor privind o cale de acces pe sub Dunăre, dând astfel speranţe autorităţilor gălăţene. ”Dacă există un alt proiect,  în care să vină şi bani privaţi şi se face mai repede, atunci acela va fi susţinut şi de mine şi pe acela îl vom face primul, lucru pe care l-am vorbit şi cu primarul de la Galaţi. Important este să existe o dată această cale de acces pentru că fără acel pod va fi foarte greu pentru Galaţi şi Brăila, dar va fi imposibil pentru Tulcea să se dezvolte”, a conchis Premierul Victor Ponta.

În urma acestei declaraţii, lupta dintre cele două judeţe va deveni acum şi mai aprigă, în ciuda faptului că studiile de fezabilitate comandate de autorităţile din Galaţi şi Brăila vor avea primele concluzii abia în primăvară.

Citeşte şi: Să crezi, să nu crezi... Premierul Ponta le PROMITE gălăţenilor şi POD, dar şi TUNEL

Citit 3711 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.