UPDATE/ Judecătorii Curţii de Apel Galaţi l-au pus în libertate pe fostul prefect Bocăneanu

UPDATE/ Judecătorii Curţii de Apel Galaţi l-au pus în libertate pe fostul prefect Bocăneanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ORA 16.25: În urmă cu câteva minute, a fost confirmat oficial faptul că judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis eliberarea fostulului prefect al judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu.

Decizia magistraţilor a fost deja postată pe portalul instanţelor, în dosarul nr. 609/121/2014.

Iată conţinutul ei: "Admite contestaţia formulată de inculpatul BOCĂNEANU EMANOIL CĂTĂLIN împotriva încheierii de şedinţă din data de 06.06.2014, pronunţată de Tribunalul Galaţi in dosarul nr.609/121/2014. Desfiinţează încheierea de şedinţă din 06.06.2014 a Tribunalului Galaţi şi, în rejudecare: În baza art 241 alin 1 lit.a Noul Cod de procedură penală constată încetată de drept, la data de 05 iunie 2014, măsura arestării preventive luată de Tribunalul Galaţi faţă de inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin prin încheierea de şedinţă din 07 mai 2014 a Tribunalului Galaţi. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Bocăneanu Emanoil Cătălin de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.2/J/07.05.2014 emis de Tribunalul Galaţi în dosarul nr.609/121/2014, dacă inculpatul nu se află sub puterea unei alte măsuri preventive privative de libertate sau sub puterea altui mandat de executare a pedepsei".

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care mandatul de arestare preventivă a fostului demnitar a fost revocat. Se pare că este vorba despre o serie de vicii de procedură, despre care magistraţii vor face referire pe larg în motivarea deciziei.

Amănunte în ediţia de mâine a "Vieţii libere".

- - - - - - - - - - -

ORA 14.00: Potrivit unor informaţii venite pe surse neoficiale, fostul prefect Emanoil Bocăneanu a fost eliberat din arest preventiv în urmă cu puţină vreme.

Vă reamintim că Bocăneanu era în stare de arest preventiv în urma acuzaţiilor care i se aduc în două dosare penale. Unul dintre dosare, instrumentat de DNA, se referă la presupuse fapte de corupţie săvârşite de demnitar în perioada când era prefect al judeţului Galaţi. Celălalt dosar este legat de faptul că Bocăneanu ar fi încercat să angajeze un asasin pentru a o suprima pe Ileana Schipor, fosta şefă a Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2208 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.