ATENŢIE GĂLĂŢENI! Maşini sparte pentru bani şi telefoane mobile

ATENŢIE GĂLĂŢENI! Maşini sparte pentru bani şi telefoane mobile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avertismentele adresate posesorilor de autoturisme prin care aceştia sunt puşi în gardă vizavi de pericolul pe care îl reprezintă lăsarea în maşini a bunurilor de valoare par să nu aibă ecoul scontat, existând încă destui gălăţeni care mizează pe noroc. Altfel, nu se poate explica faptul că, în decurs de două luni, un singur hoţ a reuşit să "viziteze" nu mai puţin de patru maşini, din fiecare luând câte ceva de valoare. Păgubiţii care s-au trezit cu maşinile sparte în intervalul aprilie-iunie 2014 au mers la poliţie să reclame faptul că le-au dispărut fie sume de bani, fie stick-uri, fie telefoane mobile pe care le lăsaseră în autoturisme.

Anchetatorii au stabilit un mod de operare comun, ceea ce i-a condus, zilele trecute, la principalul suspect. Acesta este un gălăţean de numai 18 ani, care reuşise să dea singur toate cele patru lovituri, în urma cărora s-a ales cu o pradă de circa 3.000 de lei. O parte a şi cheltuit-o, poliţiştii recuperând doar 80 la sută de prejudiciu. Isprăvile l-au trimis după gratii pe tânărul infractor, judecătorii fiind cei care vor decide dacă acesta va sta în arest 30 de zile sau dacă fi eliberat la expirarea ordonanţei de reţinere emise pentru furt calificat.

Decalogul posesorului de maşină

1.Nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate; 2.Nu lăsaţi autoturismul descuiat sau cu cheile în contact; 3.Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare; 4.Aparatură electronică se ia în casă pe timpul nopţii; 5.Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii; 6.Nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată; 7.Închideţi complet geamurile; 8.Dacă aţi pierdut ori v-au fost furate cheile autoturismului, schimbaţi de urgenţă sistemul de închidere; 9.Montaţi sisteme de alarmă şi antifurt; 10.Dacă autoturismul a fost spart de hoţi, anunţaţi imediat Poliţia.

 

Citit 3165 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.