VIDEO/ Mii de gălăţeni au fost prezenţi la CONCERTUL lui JULIO IGLESIAS

VIDEO/ Mii de gălăţeni au fost prezenţi la CONCERTUL lui JULIO IGLESIAS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După Smokie, Michael Bolton, şi Uriah Heep, Galaţiul şi-a mai trecut duminică seară în palmares un concert de pus în ramă. Idolul latino a trei generaţii, spaniolul Julio Iglesias, a electrizat publicul venit pe stadionul Dunărea încă de la cele dintâi acorduri. Pentru acest lucru nu a avut nevoie de efecte speciale sau de artificii pretenţioase, ci doar de o voce care continuă să impresioneze chiar şi la peste 46 de ani de la debut. Spectatorii au uitat astfel repede atât de întârzierea începerii concertului cu peste o jumătate de oră, cât şi de preţul exagerat al biletelor, aşa cum mulţi se plângeau iniţial.

Nemulţumirile celor rămaşi afară

În jurul orei 19,00, lumea începuse deja să se adune în faţa stadionului. Chiar şi aşa, îmbulzeala de la porţile de acces nu a putut fi evitată. Nu au lipsit nici cei care, prin diverse mijloace, au încercat să pătrundă pe stadion deşi nu aveau bilete. Puţin după ora 21,00, atunci când concertul stătea să înceapă, de-a lungul gardului metalic care înconjoară stadionul se strânseseră cel puţin la fel de mulţi oameni ca cei care veniseră la concert cu bilete. Cu mic cu mare, însoţiţi de animale de companie şi înarmaţi cu băuturi, seminţe şi alune, gălăţenii de după gard au sperat pe tot parcursul serii că vor putea auzi ceva din melodiile cântate pe scenă. În zadar însă, parte din cauza gălăgiei făcute chiar de ei, parte din cauza sonorizării destul de zgărcite cu împrejurimile. Astfel, nu a lipsit mult până să apară şi primii nemulţumiţi. "Au făcut concertul ăsta doar pentru cine are bani. Îmi place cum cântă Iglesias, însă nu am avut cu ce să cumpăr bilet", ne-a spus un bărbat din mulţime. În jurul lui un cor de voci îl susţineau, insistând pe preţul prea mare al biletelor.

Muzică şi poveşti

Nu la fel se vedeau lucrurile şi din interior. Vocea caldă a starului latino, interpretarea instrumentiştilor şi prezenţa pe scenă a trei dansatoare exotice au părut să captiveze spectatorii. Reprezentaţia artiştilor a fost din plin aplaudată. La apropierea de spectatori au contribuit şi scurtele povestiri sau glume introduse de cântăreţ în timpul dintre melodii. Deşi organizatorii au insistat ca nimeni să nu filmeze sau să facă poze pe durata concertului. în masa de oameni se putea observa un adevărat furnicar de ecrane luminate şi de bliţuri. Dacă la venire oamenii se grăbeau să intre pe stadion, la finalul concertului lucrurile au arătat mai civilizat. "Nu credeam că voi ajunge să-l văd vreodată pe Julio Iglesias în concert la Galaţi. Când am auzit că vine mi-am spus că trebuie să merg, chiar dacă am nevoie de cârje pentru a mă deplasa", ne-a mărturisit Adriana Croitoru, o fostă profesoară.

Alţii au ajuns la concert prin cu totul altă conjunctură. "Ne place Iglesias însă ni s-a părut cam scump biletul. Am primit totuşi cadou două bilete şi am spus că merită să mergem. A fost un spectacol reuşit, cum sperăm să mai vedem şi altele în Galaţi", ne-au spus şi soţii Ion şi Margareta Jigheru.

În dimineaţa de după concert, cel mai bine vândut cântăreţ latino al tuturor timpurilor se va relaxa în piscina hotelului în care este cazat. Locul a fost special amenajat pentru el. De asemenea, este foarte posibil ca artistul să-şi întregească colecţia personală de vinuri roşii cu o sticlă din podgoriile gălăţene. Julio Iglesias va susţine marţi un alt concert la Bucureşti, după care va pleca din România la bordul avionului personal.

 

Citit 7374 ori Ultima modificare Luni, 21 Iulie 2014 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.