VALEA ORAŞULUI este din nou sub APĂ, după o ploaie torenţială (FOTO)
Foto: Foto: Teodora Miron

VALEA ORAŞULUI este din nou sub APĂ, după o ploaie torenţială (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cartierul va fi inundat, la fiecare potop, până în 2016


Aşa cum era de aşteptat, ploaia de miercuri după-amiază a transformat din nou Valea Oraşului într-o mică Veneţie. Este a patra oară anul acesta când gălăţenii care locuiesc pe strada Alexandru Moruzi şi pe străduţele adiacente au avut nevoie de cizme pentru a se putea deplasa. Deşi ploaia de miercuri nu a ţinut mai mult de o oră, cel puţin nouă străzi au fost acoperite de apă.

 

Locuitorii s-au arătat şi de această dată foarte supărați. ”Plătim taxe ca în centru şi ne plouă... tot ca în centru. Aşa ni se întâmplă de fiecare dată. Nu înţeleg de ce nu se face nimic şi pentru această zonă”, ni s-a plâns o gălăţeancă.

Cei mai curajoşi au încercat să traverseze apa cu ajutorul maşinilor, dar ideea nu s-a dovedit una foarte bună. ”Am traversat strada pentru că mi se părea că apa nu este foarte mare. Până am ajuns în capătul străzii, însă, nivelul apei a crescut şi mi-a ajuns la motor”, ne-a spus un şofer, nevoit să-şi împingă maşina.

Apa a intrat şi în zeci de curţi, fără a pătrunde totuşi în casele oamenilor. ”Nu sunt case afectate, dar apa a intrat în câteva curţi. Am adus şi barca pentru eventualele intrevenţii, dar momentan nu se impune folosirea ei”, ne-a declarat Gabriel Rînghianu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Viceprimarul Cosca ridică din umeri

La faţa locului nu au ajuns doar pompierii, care s-au chinuit să evacueze apa de pe străzi, ci şi viceprimarul Radu Cosca. Întrebat care este soluţia pentru ca străzile din Valea Oraşului să nu mai fie inundate, viceprimarul a ridicat din umeri. ”Nu mă întrebaţi ce este aici şi ce vom face, pentru că eu nu am participat la programul ISPA. Lucrările au fost făcute pe fonduri europene, iar ISPA este un proiect care nu poate fi modificat timp de cinci ani, adică până în 2016. Între timp ne gândim la o altă strategie”.

O strategie se caută încă din luna mai, când cele nouă străzi din Valea Oraşului au fost inundate de mai multe ori în numai 24 de ore. Concluzia lui Radu Cosca a fost însă dezarmantă. ”Aşa o să ne chinuim până la toamnă”, a conchis viceprimarul.

Cum Galaţiul a avut parte de o vreme foarte capricioasă, iar meteorologii anunţă că vor mai fi ploi torenţiale şi în continuare, gălăţenilor din Valea Oraşului nu le rămâne decât să se împace cu ideea că vor avea curţile şi străzile inundate de fiecare dată când plouă abundent. Şi asta în ciuda faptului că plătesc taxe şi impozite de centru.

Citit 3750 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iulie 2014 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.