Moţiune de cenzură fără „ghinioane”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În plenul parlamentului se va discuta astăzi, 11 mai, prima moţiune de cenzură la adresa guvernului Boc. Moţiunea a fost introdusă de PNL şi UDMR, care critică politicile bugetar-fiscale ale executivului, vizate fiind rectificarea bugetară, introducerea impozitului forfetar, dar şi schimbarea directorilor serviciilor deconcentrate.

Deşi, teoretic, o moţiune de cenzură ar putea să ducă la căderea guvernului, reprezentanţii Executivului sunt relaxaţi şi nu consideră că iniţiativa PNL şi UDMR ar fi o ameninţare reală.

„Hai să fim serioşi! Este o încercare a lor de a-şi face un pic vocea auzită şi, mai ales, de a face uitată perioada în care au guvernat România. Vor primi toate răspunsurile şi sper că o să le placă. Sau, dacă nu o să le placă, li se datorează în exclusivitate lor şi nu nouă”, a declarat, la Galaţi, vicepremierul Dan Nica. 

Votul final asupra moţiunii de cenzură se va da în data de 13 mai. Dar chiar dacă „e o zi de 13”, faptul că PNL şi UDMR au în total doar vreo 25 la sută din mandatele din Parlament va scăpa, se pare, guvernul Boc de „ghinion”.

Citit 2080 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.