INCIDENT TRAGIC la Plaja "Dunărea". Tânăr ELECTROCUTAT în timpul serviciului

INCIDENT TRAGIC la Plaja "Dunărea". Tânăr ELECTROCUTAT în timpul serviciului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tânăr de 28 de ani şi-a pierdut viaţa, noaptea trecută, la Plaja "Dunărea", cel mai probabil în urma unei electrocutări. Andrei Ujah lucra de câţiva ani la Societatea de Gospodărire Urbană (fostul ADP) ca paznic. Terminase cursurile facultăţii de Chimie alimentară şi se înscrisese deja la cea de-a doua facultate, dar, din dorinţa de a se întreţine, Andrei nu a renunţat la postul de paznic.

Seara trecută, intrase în tură la ora 19,00 şi urma să termine serviciul dimineaţă la ora 7,00. La câteva ore după intrarea în tură, Andrei a mers la una din clădirile dezafectate aflate în preajma bazinului, în care locuia un coleg de-al său. "Probabil a venit în vizită la colegul lui. Sunt două variante, că s-ar fi electrocutat, nu de dăm seama de ce, sau că a făcut infarct. Nu era nici un fir de curent pe aici. A fost găsit în faţa uşii de un alt coleg, care a şi anunţat SMURD-ul", ne-a povestit Constantin Ghiocel, administratorul de la Plaja "Dunărea".

La faţa locului a ajuns imediat un echipaj SMURD, care a încercat să-l resusciteze pe tânăr, însă fără rezultat. "Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator cu lividităţi cadaverice şi era deja cianotic. Mai mult ca sigur s-a electrocutat. Se pare că acesta consumase şi băuturi alcoolice", ne-a explicat Ionuţ Bogdan Bănişanu, medic UPU-SMURD Galaţi.

Cum Andrei Ujah era în timpul serviciului, incidentul a fost raportat şi Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). "Am fost solicitaţi la Plaja Dunărea, unde ne-am deplasat cu echipa operativă. Am găsit o persoană decedată. Din informaţiile pe care le-am primit de la un coleg de serviciu  rezultă că ar fi vorba despre o electrocutare. Din analiza efectuată la faţa locului au rezultat semnele acestei electrocutări, motiv pentru care aşteptăm raportul de la Medicină Legală, care să stabilească cauzele morţii. Oricum, am demarat cercetările, care vor fi făcute de ITM", ne-a declarat Ionel Petrea, directorul ITM Galaţi.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care au demarat la rândul lor o anchetă. "Poliţiştii Secţiei 3 au efectuat cercetările la faţa locului, iar trupul bărbatului a fost transportat la Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei", ne-a spus Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Momentan, cauza probabilă a decesului rămâne electrocutarea, dar nu este exclusă nici varianta unui infarct. Cert este că raportul necropsiei îi va ajuta atât pe inspectorii de muncă, cât şi pe poliţişti să facă lumină în cazul decesului lui Andrei Ujah.

Citeşte şi: ACCIDENT DE MUNCĂ la Barcea. Un muncitor şi-a prins piciorul la EXCAVATOR

 

Citit 4216 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.