ACCIDENT GRAV/ Impact FRONTAL între un Logan şi un microbuz cu 27 de PASAGERI. Bilanţul: OPT VICTIME (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ACCIDENT GRAV/ Impact FRONTAL între un Logan şi un microbuz cu 27 de PASAGERI. Bilanţul: OPT VICTIME (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şapte persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani au ajuns la spital


Neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic a produs, miercuri, un accident rutier în urma căruia mai multe persoane, majoritatea pasagere într-un autobuz, au fost rănite şi duse la spital. Impactul a avut loc chiar sub benzile transportoare de la intrarea în oraş dinspre Movileni, o autoutilitară Dacia Logan aparţinând unei firme, care se îndrepta spre Galaţi, izbindu-se frontal cu un autobuz care tocmai plecase în cursă, spre Vasile Alecsandri.

27 de pasageri şi şoferul vehiculului de transport persoane au văzut moartea cu ochii. „A apărut de după curbă, direct în faţa mea. Nu l-am putut evita şi ne-am ciocnit frontal”, ne-a spus Marcel Pavel, şoferul autobuzului care face curse regulate Galaţi - Vasile Alecsandri.

La bordul autovehiculului se aflau în majoritate navetişti care se întorceau acasă, în localităţile de pe traseu. Printre ei, şi Andreea Radu, o tânără care s-a rănit la un picior şi a fost preluată de echipajele SMURD. „Am simţit deodată o bufnitură şi am căzut între scaune. Ne-am speriat cu toţii. Totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă. M-am ţinut de scaunul din faţă, izbitura a fost foarte puternică”, ne-a declarat tânăra.

La Spitalul de Urgenţă au ajuns şapte victime, printre care şi şoferul Loganului, care a suferit o fractură de femur. Răniţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani, sunt, potrivit medicilor, în afara pericolului. „Au fost aduse şapte victime ale unui accident rutier. La prezentarea la UPU, toţi erau în stare stabilă hemodinamic şi respirator. Nu au fost identificate traumatisme craniene, leziunile sunt uşoare şi în curs de investigare”, ne-a precizat dr. Marian Tuluceanu, din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

Poliţiştii de la Circulaţie au avut o misiune grea, fiind nevoiţi să direcţioneze traficul pe un singur fir al unui sens de mers pe durata masurătorilor la faţa locului. Cozile de maşini şi de TIR-uri s-au întins pe kilometri întregi, blocajul durând mai mult de o oră. La finele cercetărilor, oamenii legii au stabilit că totul putea fi evitat dacă şoferul Loganului ar fi condus prudent. „Din primele cercetări s-a stabilit că şoferul autoturismului Dacia nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil udat de ploaie şi a pierdut controlul volanului, ciocnindu-se frontal de autobuzul care se deplasa regulamentar”, a apreciat cms. Bogdan Carp, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

În cauză a fost deschis un dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.


UPDATE, ORA 14,05/ Se pare că accidentul a fost provocat de către şoferul unui automobil Dacia Logan, care a intrat frontal într-un microbuz care efectua curse pe ruta Galaţi - Vasile Alecsandri, cu 27 de pasageri la bord.


Circulaţia a fost blocată pe drumul Galaţi - Tecuci, din cauza unui grav accident de circulaţie petrecut în urmă cu puţin timp în zona benzilor transportoare. Coada de maşini s-a întins pe o distanţă de câţiva kilometri, poliţiştii fiind nevoiţi să recomande şoferilor rute ocolitoare. La ora 13,50 circulaţia era deschisă, dar traficul se desfăşura cu dificultate.

Potrivit primelor informaţii, în impact ar fi fost implicate mai multe autoturisme, circa opt persoane fiind rănite.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 10147 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.