(FOTO) Plaja Dunărea a fost ÎNCHISĂ! Motivele suspendării activităţii, vechi de când lumea

(FOTO) Plaja Dunărea a fost ÎNCHISĂ! Motivele suspendării activităţii, vechi de când lumea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Motivele oficiale pentru care activitatea ştrandului a fost suspendată cu două săptămâni înainte de venirea toamnei sunt starea jalnică a bazinului, cabinele insalubre şi WC-urile mizere


Bazinele cu vopseaua scorojită, pavimentul ciobit, duşuri ruginite, garduri care nu au mai văzut o mână de vopsea de multă vreme şi clădiri care parcă abia au scăpat dintr-un bombardament, Plaja Dunărea oferă acelaşi peisaj dezolant de mulţi ani de zile. Lipsa celui mai vag interes pentru a oferi ştrandului un aspect cât de cât agreabil, dacă nu comercial se vede de la intrare, aparenţele nefiind salvate nici de cele câteva şezlonguri aruncate pe nisip şi de cele două-trei terase amărâte. Cu siguranţă că starea plajei, care este publică, a putut fi constatată atât de gălăţenii care au avut curajul că calce pe acolo în speranţa unui bronz obţinut cu bani puţini, dar şi de autorităţile care au „periat” administratorul doar cu atenţionări, nicidecum cu măsuri mai drastice. Asta până ieri, 18 august, dată de la care autorităţile sanitare au decis să suspende activitatea locului care se vrea de distracţie pentru toţi gălăţenii. Uimitor sau nu, motivele nu au ţinut de vreo neregulă recentă, cu atât mai puţin de vreun incident care să fi impus o astfel de măsură grabnică, ci de chestiunile menţionate mai sus şi care cu certitudine ar fi trebuit să pună lacătul pe porţile ştrandului de multă vreme.

„În urma unui control recent s-a constatat că anexele social-sanitare sunt în stare avansată de degradare, adică le lipsesc flisele, pardoseala, pereţii şi tencuiala sunt căzute, iar instalaţiile sanitare defecte. Dezinfecţia apei din bazine se face manual cu clorură de var ceea ce contravine normelor din vigoare. Pavimentul şi grătarele din jurul bazinelor sunt deteriorate”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, instituţie care a suspendat activitatea plajei „până la remedierea deficienţelor”.

 În condiţiile în care deficienţele constatate la cel mai recent control nu sunt nicidecum o noutate, ele nefiind prinse în nici un proiect investiţional serios în ultimii ani, e puţin probabil că administratorul plajei, respectiv SC Gospodărire Urbană să se prezinte onorabil în viitorul apropiat. Cu toate acestea, cei care au în grijă plaja consideră că motivele închiderii nu le sunt imputabile şi aruncă pisica în ograda Primăriei, fără a preciza dacă deficienţele constatate ţin de administrarea efectivă a obiectivului.

„În acest moment derulăm mai multe activităţi pentru redeschiderea plajei. Situaţia este un pic complicată legat de faptul că DSP nu a găsit nimic imputabil societăţii noastre, în sensul că parametrii apei erau corespunzători, gradul de curăţenie a plajei era în regulă. Neregulile au fost găsite în legătură cu lucrările de reparaţii şi investiţii în cadrul infrastructurii de la plaja Dunărea şi aceste lucrări ar trebui finanţate de Primărie, noi fiind doar administratori. Am făcut o adresă către Primăria municipiului Galaţi pentru remedierea acestor deficienţe şi aşteptăm să vedem ce o să se mai întâmple”, a subliniat Dana Stroia, purtătorul de cuvânt al SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi.

Momentul declarării plajei ca fiind „corespunzătoare” ar putea fi astfel îndelung aşteptat, mai ales că achiziţionarea unui sistem de purificare a apei şi montarea acestuia sunt chestiuni care necesită bani mulţi şi muncă pe măsură. 

 

Ştrandul, închis doar din hârtii

Deşi decizia de suspendare a activităţii a fost comunicată către SC Gospodărire Urbană încă de joi, 14 august, veştile par să nu fi ajuns la urechile angajaţilor care taie bilete la intrarea în ştrand. Astfel, ieri, 18 august, câteva persoane se aflau pe plajă după ce plătiseră în prealabil bilet.

„Apă nu e în bazin, iar la toaletă de infecţie, dar nu pentru asta venim. Stăm la soare, ne bronzăm, Arată deplorabil, şi da, am plătit şase lei la intrare, nu ne-a spus nimeni că e închis”, ne-a declarat Paul Cristian, un gălăţean de 27 de ani.

La fel de „dezinformaţi” păreau şi angajaţii de la Gospodărire Urbană, care, oficial, nu aflaseră plaja s-a închis şi cel puţin pânâ la orele 12.00 erau încă la datorie.

 

 

Citit 6755 ori Ultima modificare Luni, 18 August 2014 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.