"Intersecţia morţii" FACE din nou VICTIME. Treziţi-vă, autorităţi!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

"Intersecţia morţii" FACE din nou VICTIME. Treziţi-vă, autorităţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul acestui an, inginerul gălăţean Mihai Popa îşi anunţa intenţia de a moderniza intersecţia dintre DN 25 şi DN 2B, din localitatea Şendreni, din imediata vecinătate a staţiei de carburanţi OMV, cunoscută de toţi gălăţenii ca „intersecţia morţii”.

Intenţiile sale au fost făcute publice prin intermediul ziarului nostru, într-un articol intitulat „Refac gratis intersecţia morţii - Iniţiativă privată pentru stoparea accidentelor într-o zonă cu probleme”. Gălăţeanul propunea la vremea respectivă un parteneriat public-privat şi preciza că „BAS.ro (Baza de Anunţuri şi Servicii - n.r.) se oferă să proiecteze şi să realizeze modernizarea intersecţiei fără niciun cost al manoperei, urmând ca administratorii drumurilor să achite doar contravaloarea materialelor folosite, pe care noi o apreciem a fi de cel mult 10.000 lei”.

Imbold al societăţii civile

„Din cauza arhitecturii intersecţiei, vehiculele care vin pe DN25 din Şendreni spre Galaţi sunt semnalizate insuficient că pierd prioritatea şi unele dintre ele pătrund în intersecţie fără să se asigure şi fără să cedeze prioritatea. În această intersecţie au loc multe accidente, unele foarte grave, cum a fost cel din luna august 2013, când au murit trei oameni”, ne scria, la începutul lunii ianuarie, inginerul Popa.

CITEŞTE ŞI: Harta ACCIDENTELOR RUTIERE din Galaţi/ Pe ce DRUMURI au MURIT cei mai mulţi oameni (FOTO)

Gălăţeanul şi-a manifestat intenţia de a moderniza intersecţia din cauză că a trăit pe pielea lui o experienţă neplăcută, atunci când un microbuz i-a tăiat calea. Din fericire, impactul a fost evitat, însă bărbatul s-a gândit că nu toţi şoferii au norocul lui.

Inginerul gălăţean considera că un impuls din partea societăţii civile va face ca lucrurile să se pună în mişcare şi, în încercarea de a-şi materializa demersul, a trimis o scrisoare deschisă către Prefectură, CNADNR, Consiliul Judeţului Galaţi, Poliţia Judeţeană şi Primăria Şendreni.

Iniţiativă rămasă fără ecou

De atunci, au trecut şapte luni, timp în care au avut loc foarte multe accidente în zonă. Unul dintre ele, petrecut în luna februarie, s-a soldat cu patru răniţi, dintre care un copil de patru ani. „Nu s-a realizat nimic pe teren. Însă pericolul pentru participanţii la trafic a rămas. În ultimele şapte luni, în această intersecţie au avut loc mai multe accidente, ultimul destul de grav, petrecut la începutul acestei săptămâni, când o autoutilitară cu numere de Cluj, care venea dinspre Şendreni, a intrat în intersecţie fără să cedeze trecerea, fiind lovită grav de un TIR care venea dinspre Galaţi şi se îndrepta spre Brăila”, ne-a spus Mihai Popa.

 

 

Impulsionat de numărul mare al accidentelor, inginerul Mihai Popa, care locuieşte la 200 de metri de intersecţie, a revenit cu o scrisoare deschisă către instituţiile abilitate să ia o decizie privind modernizarea intersecţiei. „Am primit un răspuns de la Inspectoratul de Politie Judeţean Galaţi, prin care eram îndrumaţi să ne adresăm CNADNR. De asemenea am primit răspuns prin adresa nr. 92/142/21.1.2014 de la CNADNR, prin care ni s-a comunicat: “Pentru DN 25 a fost elaborat un proiect de reabilitare de către SC Consitrans SRL, în cadrul căruia a fost tratată şi amenajarea intersecţiei menţionate. În funcţie de fondurile alocate acestor lucrări, intersecţia va fi amenajată în cel mai scurt timp posibil. În condiţiile în care există un proiect, vă rugăm să faceţi demersurile necesare pentru alocarea cu prioritate a fondurilor necesare executării acestuia măcar pentru zona intersecţiei din Şendreni”, se arată în scrisoarea inginerului gălăţean.

În aceste condiţii, în aşteptarea fondurilor, „intersecţia morţii” face noi şi noi victime, deşi variata unui parteneriat public-privat ar putea rezolva problema chiar în „cel mai scurt timp posibil”. Numai în ultimele două săptămâni, în amintita zonă au avut două accidente rutiere foarte grave.

Citit 8148 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.