Profesoara Antoaneta STOICESCU a părăsit această lume

Profesoara Antoaneta STOICESCU a părăsit această lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timpul nu a mai avut răbdare. Sfârşitul verii anului 2014 a răpit încă un dascăl din galeria marilor profesori ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Ca o doamnă adevărată, ne-a părăsit din această lume, cu discreţie, demnitate şi un surâs enigmatic de regret şi speranţă deopotrivă.

Profesorul Antoaneta STOICESCU şi-a dedicat întreaga activitate industriei alimentare, în general, şi industriei fermentative, în special. Numele ei este legat de multiple realizări ale şcolii de industrie alimentară din Galaţi. Numele ei vine din galeria marilor maeştri şi ne permitem să amintim câţiva: Segal Brad, Banu Constantin, Gheorghe Miron Costin, Sorin Sabin Vasu, Valentina Dan, Segal Rodica, Moraru Constantin, Hopulele Traian.

Profesoara universitară Antoaneta STOICESCU a fost conducător de doctorat şi un dascăl deosebit de atent, meticulos şi pretenţios. Rigoare, perseverenţă, profunzime şi onestitate ar fi câteva din superlativele activităţii domniei sale.

A fost întotdeauna un interlocutor incomod pentru că iubea explicaţia directă şi nu pe cea subiectivă, a fost un partener perfect în demersurile ştiinţifice şi mai presus de toate, a avut în cuget şi exprimare căldura unui dascăl adevărat.

Plecarea domniei sale din această lume, la sfârşit de vară, ne lasă încă un gol în marea familie pe care o reprezintă Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Vă mulţumim pentru tot doamnă profesoară, vă mulţumim pentru tot ce aţi reprezentat în această lume a noastră şi credem că, trecând dincolo, în cealaltă lume, ne veţi veghea cu aceeaşi căldură, discreţie şi înţelepciune.

Colectivul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor,

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Citit 4163 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 August 2014 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.