Cornel Penescu este suspectat de spălare de bani prin firma PIC şi FC Argeş

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DNA îl suspectează pe patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, de spălare de bani în acelaşi dosar în care este acuzat că a mituit mai mulţi arbitri, în acest caz fiind pus sub acuzare pentru trafic de influenţă şi Florin Prunea, declară surse judiciare pentru NewsIn.

"Specialiştii DNA Piteşti sunt aproape de a finaliza o constatare tehnico-ştiinţifică în dosarul lui Penescu. Acolo s-a urmărit să se vadă dacă banii scoşi cash din societate, adică din PIC, s-au întors în societate sub alte forme. Pentru că banii scoşi pentru şpaga arbitrilor la meciurile FC Argeş, trebuiau să se reîntoarcă într-un fel în societate. Dacă nu s-ar întoarce, am vorbi clar de delapidare.  Practic, se caută un traseu al banilor. Mai mult, acea constatare a specialiştilor vizează şi posibile fapte de evaziune fiscală făcute tot de Penescu. Oricum, aproape sigur va urma o extindere la Penescu pentru acuzaţia de spălare de bani", au explicat pentru NewsIn surse judiciare.

Aceleaşi surse au confirmat că directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a fost şi el pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, după ce procurorii spun că el a primit de la Cornel Penescu 12.000 de dolari pentru a interveni pe lângă membrii mai multor Comisii din cadrul FRF pentru ca patronul FC Argeş să scape de anumite sancţiuni.

Directorul departamentului de Relaţii Internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, a părăsit sediul DNA Piteşti joi, în jurul orei 16.50, după aproximativ nouă ore de audieri. Oficialul FRF a precizat la plecare că a durat atât de mult pentru că a mai fost audiat şi altcineva înaintea lui.

"Voi veni oricînd dacă vor fi solicitat. Am venit să dau o declaraţie. Am stat atît de mult pentru că a mai fost audiat altcineva înaintea mea. M-au chemat să dau declaraţii legate de regulamentul de fotbal", a spus Prunea.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, a ieşit şi el din sediul DNA joi seară, după aproape zece ore, timp în care a asistat la o percheziţie electronică a unor calculatoare şi DVD-uri ridicate de la sediul hipermarketului PIC şi de la clubul FC Argeş

Penescu nu a făcut nici o declaraţie la ieşirea din sediul DNA Piteşti.

Şi preşedintele clubului FC Argeş, Cristian Mincă, a fost chemat la DNA, unde a stat aproape şapte ore. El a declarat că va mai fi chemat la audieri şi săptămâna viitoare.

Tot joi, a fost audiat în dosarul corupţiei din arbitraj şi arbitrul Laurentiu Danşa.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în data de 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită. Ulterior, au mai fost arestaţi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu şi observatorul FRF Marcel Lică. Aceştia din urmă nu se mai află în prezent în arest.

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.