UPDATE/ Tractor LOVIT DE TREN la Folteşti. Un bărbat şi-a PIERDUT VIAŢA în urma impactului

UPDATE/ Tractor LOVIT DE TREN la Folteşti. Un bărbat şi-a PIERDUT VIAŢA în urma impactului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE/

Un bărbat în vârstă de 50 de ani de ani şi-a pierdut viaţa după ce tractorul pe care îl conducea a fost lovit în plin de tren. Totul s-a întâmplat la o trecere de cale ferată din apropierea gării din Folteşti, în jurul orei 18.00. Bărbatul ieşise cu un tractor cu remorcă de la o societate agricolă şi, cel mai probabil, nu a văzut că trenul plecase din staţie. Tractorul a fost lovit în plin şi târât aproximativ 200 de metri. Un călător a sunat la 112 şi a solicitat ajutor. La faţa locului au ajuns imediat echipajele SMURD, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru tractorist. ”Era decedat şi nu am putut decât să constatăm asta”, ne-a declarat Cătălin Țimpău, medic UPU-SMURD.

Călători speriaţi

Călătorii din tren s-au speriat îngrozitor. ”S-a auzit o bubuitură puternică. Eram pe prima bancă şi am văzut cum vine suflul spre mine. Am pus repede mâna la ochi, să nu îmi sară sticlă. M-am şi rănit, dar asta e nimic faţă de sperietura pe care am tras-o. Nu pot să înţeleg ce a fost în mintea tractoristului”, ne-a declarat Vasile Miron, călător în trenul care efectua ruta regulată Galaţi - Bârlad.

”Parcă a fost cutremur, aşa s-a simţit. Ne-am speriat îngrozitor. Vom vedea când ajungem acasă. Vin de la muncă şi abia aştept să ajung acasă. Nu ştiu cum de a fost posibil aşa ceva”, ne-a spus un alt călător, Vasile Cojocaru.

Și localnicii din zonă s-au speriat, aceştia considerând că de vină este şi vegetaţia de lângă calea ferată. ”Se grăbea spre casă. Cu siguranţă nu a văzut trenul din cauza boscheţilor de pe lângă linie. Nu se ocupă nimeni să taie buruienile astea ca vizibilitatea să fie mai bună”, ni s-a plâns o localnică.

Prin clipe de groază a trecut şi mecanicul trenului, care, din păcate, nu a putut face nimic pentru evitarea impactului. ”Nu aveam viteză mare, maximum 50 de kilometri, pentru că abia plecasem din staţie. Am frânat, dar nu am putut să-l evit. El avea viteză, probabil a crezut că are timp să treacă”, ne-a mărturisit Gheorghe Sandu, mecanicul trenului implicat în incident.

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care au demarat o anchetă, deschizând un dosar de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.


 

Un grav accident feroviar a avut loc vineri după-amiază. Trenul Galaţi - Bârlad a surprins pe şine un tractor şi l-a lovit în plin. O persoană în vârstă de 50 de ani a murit.

Citit 4885 ori Ultima modificare Duminică, 07 Septembrie 2014 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.