HAOSUL continuă la APATERM! Căldura gălăţenilor - ÎN DERIVĂ

HAOSUL continuă la APATERM! Căldura gălăţenilor - ÎN DERIVĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Societatea este în continuare fără director * Numirea în funcţie a lui Cristian Istrate urmează să fie supusă validării prefectului


În acest moment, Apaterm, societatea care distribuie apă caldă menajeră şi căldură pentru gălăţeni, nu are pe nimeni la conducere. Motivul este unul destul de simplu. Cristian Istrate, cel pe care consilierii locali îl votaseră pentru a prelua această funcţie nu a fost încă validat, deşi de la şedinţa de Consiliu Local în care i s-a atribuit această funcţie şi până astăzi a trecut mai bine de o săptămână. De partea cealaltă, Didi Dumitru, fostul administrator special, nu mai are nicio calitate la conducerea societăţii, având în vedere că demisia i-a fost acceptată.

În acest moment, conducerea Apaterm stă în întocmirea "hârtiilor". Practic, pentru a fi instalat noul director, secretarul Primăriei Galaţi, Octavian Radu Covaci, trebuie să ducă dosarul la Prefectură, iar prefectul Dorin Otrocol trebuie să valideze această numire. "În cursul zilei de astăzi (n.r. luni), dosarul va ajunge la prefect, urmând ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, situaţia să fie rezolvată. Cel mai probabil, vineri totul va fi rezolvat", a declarat Silviu Bacalum, directorul Direcţiei Generale de Servicii Publice din cadrul Primăriei. Nici Cristian Istrate, cel care a fost numit în funcţia de administrator general al Apaterm, nu ştia nimic despre ziua în care îşi va prelua noua funcţie. "În cursul zilei de azi  (luni - n.r.), mă voi duce la Primărie, pentru a vedea exact care este situaţia mea", a spus acesta.

Până una-alta, însă, situaţia actelor la Apaterm este oarecum incertă, din cauză că nimeni nu are drept de semnătură.

Reamintim faptul că, la propunerea primarului Marius Stan, în data de 29 august, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, aleşii locali l-au desemnat (cu două abţineri, din partea consilierilor PDL Alin Mihai şi Victor Dobrea) în funcţia de administrator special al Apaterm pe Cristian Istrate. Acesta are 48 de ani, împliniţi miercuri, şi este de profesie inginer metalurg. A fost membru PC, apoi PNL, iar acum susţine că nu este înrolat politic.

Rămânem fără apă caldă, la sfârşitul lunii

Pe de altă parte, gălăţenii vor rămâne fără apă caldă la sfârşitul acestei luni, Electrocentrale luând decizia să efectueze revizia instalaţiilor începând cu data de 21 septembrie. Apa caldă va fi oprită în  perioade 21-25 septembrie, deşi iniţial această oprire fusese programată pentru începutul lunii august.

CITEŞTE ŞI: Salvarea CĂLDURII Galaţiului poate veni de la Bucureşti

Citit 3302 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.