Băsescu, despre documentul austriac: Este o scrisoare pierdută!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Realitatea Tv, că până în momentul în care Ambasada Austriei nu-şi "asumă" documentul potrivit căruia Emil Boc ar fi prezidenţiabilul de rezervă în locul său, nu poate reacţiona.

"Nu-mi creează nicio problemă mie (n.r.- raportul), mă tem că Ambasada Austriei trebuie să dea o explicaţie. Trebuie să vedem în ce măsură şi-o asumă Ambasada Austiriei şi după aceea vom reacţiona noi, dar noi nu putem să reacţionăm pe un document care nu ştim al cui este. E o scrisoare pierdută", a fost singurul comentariu al preşedintelui.

Traian Băsescu va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PDL, le-a spus marţi preşedintele ambasadorilor UE, se arată într-un raport intern al Ambasadei Austriei.

Raportul redactat sub semnătura ambasadorului austriac Martin Eichtinger este datat 14 mai şi adresat MAE vienez, precum şi ambasadelor Austriei de la Bruxelles, Chişinău, Kiev şi Moscova. Documentul obţinut de NewsIn relatează în cinci pagini conţinutul discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu avute marţi la un dejun de lucru cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti.

(Traian Băsescu - n.r.) "nu a luat decizia cu privire la o nouă candidatură", o va face abia în septembrie 2009 şi va depinde de criza economică. În cazul în care criza "va putea fi depăşită cu un minimum de daune pentru populaţie", va candida. "Premierul Boc este pregătit ca şi candidat de rezervă al PD-L, dacă Băsescu nu va mai candida încă o dată," se arată în document.

Preşedintele a vorbit despre interesul scăzut al mass-media pentru euroalegeri şi a criticat celelalte partide pentru că şi-au lansat deja candidaţii pentru prezidenţiale, cu toate că mai întâi au loc euroalegerile. Candidaţii au pornit prea repede şi nu sunt îndeajuns de buni pentru a rămâne consistenţi în declaraţiile lor din presă pe parcursul a jumătate de an, a spus Băsescu, potrivit documentului citat.

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.