Ruinele Sălii Sporturilor - a doua propunere pentru „Cele 7 minuni ale Galaţiului”

Ruinele Sălii Sporturilor - a doua propunere pentru „Cele 7 minuni ale Galaţiului”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, clădirea părăsită în care doar fantomele se întrec în competiţii tenebroase, este una dintre cele mai votate „minuni” de către gălăţeni. Atât pe site-ul nostru, www.viata-libera.ro, cât şi pe adresa redacţiei, cititorii au propus această locaţie drept una dintre cele mai jalnice din oraş, pe deplin demnă de expresia „gogomănie a prezentului”.

Nouă ani!!!

Sunt mai bine de nouă ani de când sala zace în paragină. E şi greu să mai vii cu figuri de stil noi într-un text pe această temă îndelung dezbătută de mass-media şi iubitorii de sport şi spectacol sportiv din Galaţi.

Sunt nouă ani în care mai multe instituţii au avut-o în portofoliu cu singurul scop de a o ignora. Am putea face aici un clasament al celor care au ignorat-o mai mult: Primăria, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Ministerul Tineretului şi Sportului. Cu toţii au făcut o treabă bună din a nu face nimic. Subliniem: NIMIC.

Un drept al gălăţenilor

„O ruşine”, „eterna promisiune”, „ruină”, sunt doar câteva dintre expresiile pe care le folosesc cititorii noştri atunci când propun Sala Sporturilor în lista de minuni ale Galaţiului. Iar argumente sunt nenumărate.

E o minune că, în lipsa unor condiţii decente (nu vorbim despre condiţii de sat olimpic), sportul în Galaţi nu doar supravieţuieşte, ci şi face performanţă. Cel mai la îndemână exemplu este al fetelor de la echipa de volei CSU Metal, ajunsă, în premieră pentru acest sport în România, în grupele Champions League. Echipă care a fost nevoită să joace în Bucureşti, departe de proprii suporteri.

Cum s-ar simţi şefii acestui oraş dacă preşedintele SUA, Barack Obama, şi-ar anunţa vizita la Galaţi, iar ei ar fi nevoiţi să îl primească în casa altuia, de frică să nu cadă tavanul în capul invitatului? Dacă nu e o chestiune de succes electoral, măcar mândria să îl îndemne pe primarul Dumitru Nicolae sau pe oricine altcineva din Primărie să facă un proiect, pe bani europeni (sunt nenumărate surse de finanţare), să dea gălăţeanului ce-i al gălăţeanului: dreptul la o sală în care să îşi poată încuraja echipa favorită, în care să asiste la spectacole de amploare.

Vă rugăm, domnilor, insistăm chiar: ignoraţi şi acest semnal tras de gălăţeni!

Sala Sporturilor, fişă tehnică

- Locaţie: Micro 19, strada Stadionului

- Proprietar: Primăria Galaţi, însă în trecut a aparţinut şi Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport

- Vârstă: 9 ani de paragină

- Stare: inutilizabilă

- Şanse de reabilitare: teoretic - sută la sută; practic – zero

A treia propunere – luni, 25 mai

Următoarea propunere pentru „Cele 7 minuni ale Galaţiului” va apărea lunea viitoare, 25 mai. Aşteptăm în continuare propunerile dumneavoastră fie pe adresa redacţiei, prin talonul completat, fie pe e-mail, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau direct pe site-ul www.viata-libera.ro, prin comentarii.

După mai multe săptămâni în care vom prezenta propunerile, veţi avea posibilitatea de a vota „Cele 7 minuni ale Galaţiului”.

Citit 3955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.