CFR vine din nou în sprijinul PELERINILOR, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Parascheva: Trenuri cu vagoane suplimentate şi REDUCERI
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

CFR vine din nou în sprijinul PELERINILOR, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Parascheva: Trenuri cu vagoane suplimentate şi REDUCERI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

CFR Călători a suplimentat capacitatea de transport spre şi dinspre Iaşi, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Parascheva. Astfel, trenurile cu destinaţia Iaşi dinspre Galaţi şi retur vor fi suplimentate cu vagoane.

Mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi weekendul acesta la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, care au fost scoase vineri dimineaţă din Catedrala Mitropolitană şi depuse în curtea lăcaşului de cult. Anii trecuţi, pelerinii veniţi din toate colturile ţării au stat şi câte 12 ore la cozi de kilometri, pentru a ajunge la racla cu moaşte. Cei care vor sta la rând pe timpul nopţii vor primi ceai cald şi pachete cu mâncare, anunţă  autorităţile locale.

Ca în fiecare an, sute de gălăţeni merg în pelerinaj la Iaşi, prin urmare CFR a suplimentat numărul de vagoane la trenurile dus-întors pe această rută. Prin urmare vor avea vagoane suplimentate în perioada 10-15 octombrie, trenul IR 1864/1864-1 Galaţi – Tecuci – Iaşi (cu plecare la ora 6,08 din gară – 10,45 – ora de sosire) şi trenul IR 1865-2/1865 Iaşi – Tecuci – Galaţi (plecare 18,30 – sosire 22,54).

Doar pe 12 şi 13 octombrie vor primi suplimentare de vagoane şi trenul IR 1863-2/1863 Iaşi – Tecuci – Galaţi, cu plecare de la ora 8,00, care ajunge la destinaţie la ora 12,34 şi trenul IR 1866/1866-1 Galați – Tecuci – Iași, cu plecare la 16,09, care ajunge la destinaţie la ora 21,19.

Biletul întreg costă 69 de lei.

Călătorii pot achiziţiona bilete în următoarele moduri: online de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele XsellKiosk din gări, de la automatele ZebraPay, din marile centre comerciale, prin rezervare telefonică, în ziua plecării trenului direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR, precum şi de la distribuitorii autorizaţi (agenţii de turism).

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere  de zece procente. În plus, pentru biletele cumpărate online se acordă reducerea suplimentară de cinci la sută, precizează compania.

(VLG)

Citit 1550 ori Ultima modificare Vineri, 10 Octombrie 2014 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.