Cine este NOUL LIDER al Ligii Studenţilor din Galaţi

Cine este NOUL LIDER al Ligii Studenţilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membri, foşti lideri ai ligii, colaboratori şi cadre didactice au celebrat pe 9 octombrie, în Sala Senatului, împlinirea a 19 ani de la reînfiinţarea celei mai importante organizaţii studenţeşti din Galaţi, LSG.

Actualul lider, Ionuţ Dumitraşcu, proaspăt reales pentru un nou mandat de doi ani, a deschis acţiunea amintind principalele momente din istoria Ligii. Aceasta era înfiinţată din 1990, dar a funcţionat cu adevărat cinci ani mai târziu, când - în timpul grevei studenţeşti începute în oraşul de la Dunăre şi continuate în toată ţara - prima preşedintă a LSG, Ludmila Păun, a negociat practic toate drepturile pe care studenţii le au şi în prezent şi a obţinut demisia ministrului Educaţiei. "Aveţi un trecut care vă motivează și un viitor care vă aparţine", a spus Dinu Gându. Fostul vicepreşedinte al Ligii, Bogdan Rodeanu, şeful  Direcţiei Cămine Cantine şi Proiecte Studenţeşti, le-a dat sfaturi actualilor membri ai Ligii. "E important ca organizaţia să-şi apere studenţii: continuaţi activităţile educative, puneţi în valoare ideile făcute cu studenţi şi pentru studenţi, fiţi mentorii lor.” Au fost nominalizaţi şi noii intraţi în structura Ligii: Aurelian Dumitru, vicepreşedinte, şi Georgiana Doraşcu, secretar general.

"Mă bucur că există LSG, relaţia noastră cu ei este ca una de căsătorie, deşi nu este întotdeauna perfectă, suntem în proces de rodaj”, a declarat Anca Nicolau, prorectorul Universităţii “Dunărea de Jos”. Ca în fiecare an, la plecare, studenţii au mâncat pe treptele Universităţii - în amintirea grevei - pâine cu muştar şi au fumat ţigări fără filtru.

Citit 1113 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.