12 persoane, judecate în scandalul de la Umbrăreşti, în GREVA FOAMEI în penitenciar
Foto: Valentin Leopa, unul dintre grevişti

12 persoane, judecate în scandalul de la Umbrăreşti, în GREVA FOAMEI în penitenciar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

12 dintre cele 13 persoane condamnate de instanţa de fond în dosarul privind scandalul de la Umbrăreşti, soldat cu moartea unui om şi rănirea a altor două persoane, au intrat în refuz de hrană. Cei 12 sunt încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi încă din 2012, şi, după ce au primit condamnările la prima instanţă, au atacat decizia, dosarul fiind acum la Curtea de Apel Galaţi.

Soţiile şi rudele celor 12 susţin că deţinuţii au recurs la acest gest extrem din cauza nemulţumirilor pe care le au în urma sentinţelor primite. „Suntem nemulţumiţi de desfăşurarea anchetei şi judecăţii. S-au fabricat probe, iar probele noastre nu sunt luate în considerare”, ne-a explicat  Cristina Grădinaru, soţia unuia dintre inculpaţi.

Aceeaşi problemă a susţinut-o şi soţia lui Silviu Octavian Amăzăroaie, Mirela, care a adăugat şi faptul că „dorim să se facă o judecată dreaptă şi fiecare să plătească pentru ceea ce a făcut”.

Printre cei intraţi în grevă se mai numără şi Marius Cezar Dumitru, Ionuţ Avram, Valentin Leopa, Iulian Costea, Dorin Stoian, dar şi Dănuţ Damaschin. „În acest moment sunt 12 persoane aflate în refuz de hrană. Toţi sunt monitorizaţi de medicul unităţii şi sunt consiliaţi, conform legii, pentru a renunţa la acest refuz”, ne-a explicat Simona Costache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.

Pentru renunţarea la acest gest extrem s-a pronunţat şi Gigel Potrivitu, unul dintre avocaţii care îi apară în faţa instanţei pe cei arestaţi. „Eu i-am sfătuit să nu intre în refuz de hrană, iar acum îi sfătuiesc să renunţe. Este adevărat că au fost refuzate anumite probe în dosar, printre care şi testul poligraf. Fiecare trebuie judecat pentru fapta lui”, ne-a spus Gigel Potrivitu.

Medicii atrag atenţia că refuzul de hrană poate provoca afecţiuni ireversibile. „După a patra zi de greva foamei se înregistrează o scădere periculoasă a glicemiei”, ne-a explicat doctorul Valentin Boldea.

Citeşte şi: 229 de ani de PUŞCĂRIE pentru o CRIMĂ INTERLOPĂ şi despăgubiri de peste 1,3 milioane de lei

Citit 3123 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Noiembrie 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.