S-a aflat cine i-a ÎMBOLNĂVIT pe ELEVII gălăţeni care au mâncat SARMALE cu smântână

S-a aflat cine i-a ÎMBOLNĂVIT pe ELEVII gălăţeni care au mâncat SARMALE cu smântână
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei doi angajaţi au fost amendaţi, iar restaurantul rămâne închis

Inspectorii sanitari au dat verdictul în cazul îmbolnăvirii colective, care a avut loc săptămâna trecută la două şcoli din municipiul Galaţi. Specialişti care au prelevat probe din alimentele consumate de copii de la restaurantul "Doi cocoşi", dar şi de al personalul care a preparat şi manevrat mâncarea spun că nu alimentele au fost direct răspunzătoare pentru îmbolnăvirea copiilor.

"În urma analizelor s-a stabilit că a fost vorba de un stafilococ, identificat deopotrivă în exudatul faringian prelevat de la ajutorul de bucătar, în coprocultura persoanei care distribuia alimentele precum şi pe folia folosită la ambalarea mâncării", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Cei doi angajaţi au primit fiecare câte o amendă de 800 de lei pentru că au venit la serviciu deşi aveau probele de sănătate, iar administratorului restaurantului i s-a pus în vedere că localul şi serviciul de catering va avea activitatea suspendată în continuare, până la remedierea deficienţelor. De asemenea, ajutorul de bucătar şi distribuitorul nu vor avea voie să revină la serviciu până când analizele nu vor arăta ca s-au însănătoşit.

Reamintim că săptămâna trecută 43 de copii de la şcolile generale 22 şi 17 s-au simţit rău după ce au mâncat la prânz sarmale cu smântână şi mămăligă furnizate de "Doi cocoşi". 23 dintre ei au fost internaţi la spitalele de Pediatrie şi respectiv Infecţioase cu tulburări digestive şi febră.

Citit 5186 ori Ultima modificare Luni, 17 Noiembrie 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.