ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI/ Depunerea de coroane, o datorie
Foto: Foto Bogdan Codrescu

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI/ Depunerea de coroane, o datorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 500 de oameni, reprezentanţi ai instituţiilor gălăţene, ai structurilor de apărare şi securitate naţională, partide politice, veterani de război, cât şi oameni simpli au luat parte, ieri, de 1 decembrie, la ora 12,00, la serviciul religios şi ceremonialul de depunere de coroane de la Cimitirul „Eternitatea”, desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Manifestările de la Mausoleul Eroilor au început cu primirea onorului şi intonarea imnului de stat al României. După desfăşurarea serviciului religios, condus de către protopopul Ionel-Eugen Buruiană, Instituţia Prefectului a dat startul la depunerea coroanelor la Mausoleu. Au fost prezenţi copii, cu părinţii de mână, dar şi vârstnici, cadre militare în retragere.

La 96 de ani de la Marea Unirea de la Alba Iulia, colonelul în retragere Crăciun, la cei 91 de ani ai săi, a venit la depunerea de coroane, pentru că socoteşte că avem o datorie morală faţă de cei care ne-au lăsat moştenire ţara, pentru că trebuie să ne amintim de momentul în care Transilvania, Banatul, Crişana şi Maramureşul s-au unit cu Regatul Român.

„Acţiunea de astăzi este o acţiune logică şi o bucurie, pentru a aminti de Marea Unire. Ne-a fost lăsată o moştenire, o ţară unită, iar noi trebuie să căutăm să ducem mai departe ce ne-a fost lăsat. Astăzi le mulţumim celor care au luptat pentru unificare şi care au apărat integritatea patriei”, ne-a declarat colonelul Crăciun.

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

Citit 1306 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.