IARNA LA GALAŢI/ ECOSAL oferă gratis PATINOARE pe trotuare (VIDEO&FOTO)
Foto: Foto Mihai Angheluţă

IARNA LA GALAŢI/ ECOSAL oferă gratis PATINOARE pe trotuare (VIDEO&FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fenomenul de ploaie la temperaturi sub zero grade nu a creat, din fericire, probleme şoferilor gălăţeni. Nu acelaşi noroc l-au avut, însă, pietonii. Cu toate că muncitorii de la Ecosal au curăţat gheaţa în zonele cele mai aglomerate, cum ar fi staţiile mijloacelor de transport în comun şi trecerile de pietoni de la intersecţiile importante, numeroase zone au rămas neatinse. Fie că sunt alei de legătură între blocuri, fie trotuare pe lângă curţile unor instituţii, acestea au rămas adevărate ţinuturi aventuroase pentru pietoni, în special persoanele vârstnice sau cele cu bagaje.

Puteţi vedea, în fotografii şi în filmul de mai jos, cum arătau trotuarele oraşului la orele dimineţii, în zone precum Ţiglina III, cartierul IC Frimu, Piaţa Centrală sau strada Domnească.

 

Video Mihai Angheluţă

 

Şi zonele în care am filmat noi sunt doar câteva exemple. O cititoare ne-a relatat telefonic cum în Micro 19, în zona pieţii, pe toată Aleea Comerţului, dinspre Brăilei către Oţelarilor, se circulă foarte greu. În ciuda faptului că este cea mai frecventată din cartier, fiind şi cea mai "densă" zonă comercială, cei de la Ecosal nu au aruncat cu sare deşi aveau asupra lor "pungi albastre cu un praf ce părea a fi sare". De asemenea, mulţi părinţi s-au plâns că nici în curtea Şcolii nr. 29 "Sfânta Ana", din cartier, situaţia nu s-a schimbat de aseară, când un strat gros şi lucios de gheaţă a acoperit toată curtea şcolii, de la poartă până la scările de la intrare.

Şi încă nu au apărut problemele legate de ţurţuri, dar urmează, curând, şi dezgheţul...

Cum e la alţii

Pe de altă parte, munca lucrătorilor de la salubritate, oricât de asiduă, nu ar fi putut avea o reală eficienţă în lipsa unor mijloace mecanizate. O colegă de redacţie ne-a semnalat încă de ieri (joi) cum, în zona Palatului de Justiţie, cei câţiva pumni de sare aruncaţi de muncitoarea de la Ecosal n-au avut niciun efect, fiind şi prea puţin, şi neuniform răspândiţi.

În alte ţări, cel puţin în zonele intens circulate, sunt folosite utilaje de degivrare şi împăştiere a sării, special concepute pentru trotuare. Mult-hulitul primar din Toronto, Rob Ford (a doua imagine din galeria foto: centru, fundal), în ciuda recunoscutelor sale probleme cu alcoolul şi drogurile, a reuşit, pe seama deszăpezirii, să-şi spele multe din păcatele intens mediatizate. Acum un an, la cel mai puternic val de îngheţ care a lovit oraşul Toronto în 2013, a mobilizat exemplar forţele serviciilor locale, inclusiv trotuarele fiind curăţate rapid şi până la negru.

Asta confirmă zicala că omul gospodar îşi cumpără iarna automăturătoare. Vara achiziţionează miniautofreze de trotuar sau măcar împrăştietoare de sare semi-manuale, cu găleată şi distribuitor rotativ, ca în fotografiile din galerie.

Ninsorile din Galaţi l-au prins pe şeful Ecosal cu utilajele în Paris

Vă reamintim că directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a plecat de marţi în Franţa la o expoziţie de utilaje de deszăpezire şi salubrizare stradală. Şeful Serviciului de Salubrizare (care are în grijă şi deszăpezirea Galaţiului) urma să se întoarcă pe meleagurile gălăţene la sfârşitul săptămânii, mai precis astăzi, 5 decembrie. DETALII ==>> http://www.viata-libera.ro/societate/61550-galati-viata-libera-cotidian-ninsorile-din-galati-l-au-prins-pe-seful-ecosal-cu-utilajele-in-paris-viata-libera-cotidian (Nicoleta Onofrei)

Citeşte şi: (FOTO) Gălăţenii îşi rup picioarele pe TROTUARELE pline de GHEAŢĂ

 

Citit 1692 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Decembrie 2014 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.