REVOLTĂTOR/ CĂPRIOARA de pe Faleză, SFÂŞIATĂ de MAIDANEZI

REVOLTĂTOR/ CĂPRIOARA de pe Faleză, SFÂŞIATĂ de MAIDANEZI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Ştiţi căprioara de pe Faleză? Au mâncat-o maidanezii!", a fost vestea pe care am primit-o vineri de la un cititor al ziarului nostru, Aurel Gâlea. Gălăţeanul ne spunea că văzuse leşul sfârtecat de câinii comunitari, dar noi am sperat să nu fie adevărat.

Confirmarea avea să vină la redacţie sub forma unor fotografii realizate de dr. Emil Popa. "Atât a mai rămas din căprioara de pe Faleză după ce au devorat-o câinii comunitari din «Noul Galaţi»", era mesajul care însoţea imaginile cu resturile sângerânde ale bietei căprioare.

I se pregătise a treia iesle

Potrivit medicului, tăierea arboretului de pe Faleză a făcut ca gingaşa făptură să ajungă în imposibilitatea de a se mai ascunde. "O ştiam de ani de zile, poate şapte - opt ani, şi am protejat-o cât s-a putut, dar de câini nu puteam s-o păzim. Vorbisem cu cei care şi în alţi ani ajutaseră bietul animal să supravieţuiască iarna să-i ducem şi anul ăsta fân şi sare. Ba chiar domnul Taşcă de la Ecosal construise o nouă iesle şi eram în curs de a lua decizia amplasării ei, în funcţie de locul unde obişnuia să doarmă căprioara şi mai ales de migraţia haitei de câini de la «Furculiţă» (n.r. - sculptura "Spaţiu de joc vegetal") în spatele restaurantului «Pescaruş». Cam pe acolo am văzut şi eu căprioara cu o săptămână înainte de Sf. Andrei şi am filmat-o", scrie dr. Popa, într-un Recviem dedicat căprioarei, postat pe pagina Salvarea falezei Dunării de la Galaţi, de pe Facebook.

Vasile Taşcă, şeful Secţiei Menaj din cadrul Ecosal, ne-a confirmat că blândul animal avea pregătită o a treia iesle.

Imagine cumplită

"La câţiva paşi de unde am filmat-o acum doua săptămâni, haita de câini mutată de la "Furculiţă" trăgea de resturile unui animal în care cu uşurinţă se putea recunoaşte căprioara noastră. Văzusem şi altă dată haitele de câini alergând după bietul animal şi chinuindu-l prin hăituiala lor continuă, dar câtă vreme avea unde fugi şi unde să se ascundă, totul părea un joc de-a prinselea, în care Bambi era mereu victorioasă. Poleiul din ultimele zile a transformat-o în victimă sigură pentru javrele de pe Faleză", mai scrie medicul.

Iată imagini cu frumoasa căprioară din februarie 2014:

Citeşte şi: Căprioara de pe Faleză nu este un mit

Citit 8526 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.