Zona seismică Vrancea, foarte activă. CUTREMURE tot mai dese

Zona seismică Vrancea, foarte activă. CUTREMURE tot mai dese
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, dimineaţă, în jurul orei 10,25, în zona seismică Vrancea s-a mai produs un cutremur. Acesta a avut o magnitudine de 4 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri, conform INFP.

Zona seismică Vrancea a fost foarte activă în ultima perioadă. Duminică noapte, în jurul orei 23,04, un seism a zguduit casele gălăţenilor. Conform Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut epicentrul în zona Vrancea, având o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. Aceeaşi sursă indică faptul că mişcarea seismică s-a produs la adâncimea de 38 de kilometri.

Cel mai mare cutremur din 2014 a avut loc pe 22 noiembrie, la ora 21,14. Seismul a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit INFP. Diferenţa dintre acesta şi cel din 6 octombrie 2013 este dată de adâncimea la care s-a produs. Seismul de sâmbătă, 22 noiembrie, a avut loc la o adâncime de 39 de kilometri, motiv pentru care s-a simţit atât de intens.

Citeşte şi: Mii de gălăţeni sunt în PERICOL! Un CUTREMUR ar pune la pământ SUTE DE CLĂDIRI. LISTA imobilelor cu BULINĂ ROŞIE

Citit 3029 ori Ultima modificare Vineri, 12 Decembrie 2014 11:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.