Cătălin Chelu a fost adus la Galaţi. Oficial, el este încă urmărit general (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cătălin Chelu a fost adus la Galaţi. Oficial, el este încă urmărit general (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omul de afaceri Cătălin Chelu, trecut în nefiinţă la începutul acestei săptămâni în Iordania, a fost adus la Galaţi în noaptea de miercuri spre joi. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica Sf. Nicolae, în jurul orei 01,00, la căpătâiul său perindându-se pe tot parcursul zilei de ieri numeroşi cunoscuţi, colaboratori sau foşti angajaţi de la firmele milionarului.

„Eu am muncit mulţi ani la el, la firma de cablu. Era un om ca toţi oamenii. Ştiu că îl cauta poliţia, dar avea şi el greutăţi, copii. Ultima dată am vorbit cu el acum doi ani, era de Rusalii!”, n-a spus Ion Ungureanu, un fost angajat al omului de afaceri.

Sicriul va rămîne la Galaţi până astăzi, urmând să fie transportat la Craiova, unde va avea loc înmormântarea, la cimitirul „Sineasca”. Cătălin Chelu a fost căsătorit de cinci ori şi în urma sa au rămas zece copii. 

Mandatul este încă valabil

La data la care a murit, Cătălin Chelu era urmărit internaţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei de şase ani închisoare, în dosarul „Mită la MAI”. Documentul emis de Curtea de Apel Bucureşti se afla în executare la Biroul Urmăriri din cadrul IPJ Galaţi, pentru că aici îşi avea domiciliul omul de afaceri. Acum, odată cu decesul acestuia, autorităţile vor trebui să îl şteargă din evidenţa persoanelor urmărite.

„Revocarea mandatului de urmărire se va efectua în momentul în care la Biroul Urmăriri vor ajunge documentele de deces transmise de Ministerul Afacerilor Externe şi respectiv Ministerul de Interne”, ne-a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 3919 ori Ultima modificare Joi, 11 Decembrie 2014 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.