Sergiu Tofan a apelat totuşi la Justiţie

Sergiu Tofan a apelat totuşi la Justiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sergiu Tofan, deja fost director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DCCPCN) a judeţului Galaţi, a întors-o ca la Ploieşti şi încearcă să îşi păstreze funcţia. După ce a fost demis în urma ordinului guvernamental care i-a eliberat din funcţie pe toţi directorii instituţiilor aflate în subordinea ministerelor, Sergiu Tofan a apelat la justiţie, deşi, la începutul acestei luni, declara că nu va face acest lucru.

„Ordinul este nul şi ar putea fi uşor atacabil în justiţie. Nu o voi face, însă, nu am încredere în justiţia românească”, declara directorul DCCPCN în urmă cu câteva săptămâni. Între timp, însă, Sergiu Tofan s-a răzgândit.

„Da, am făcut o cerere de suspendare a aplicării ordinului. Însă când am zis că nu voi ataca în justiţie, Curtea Constituţională nu se pronunţase încă asupra modificărilor aduse de Guvernul Boc la Legea funcţionarului public, care au stat la baza ordinului de eliberare din funcţie. Între timp, modificările au fost declarate neconstituţionale, aşa că mă văd nevoit să atac în justiţie. Am făcut demersul împreună cu alţi colegi din ţară, de la Brăila, de la Vrancea, aflaţi în aceeaşi situaţie”, a spus Sergiu Tofan.

Întrebat dacă şi-a recăpătat încrederea în justiţie, fostul director al DCCPCN şi-a nuanţat puţin discursul. „Nu prea am, dar în situaţia în care un ordin e bazat pe nişte modificări de lege declarate neconstituţionale e clar că am dreptate. Am şi nu am încredere în justiţie”, a mai spus Sergiu Tofan.

De câteva zile, însă, Direcţia pentru Cultură a rămas în grija nimănui. Ordinul ministerial l-a eliberat din funcţie pe Sergiu Tofan pe 24 mai, însă concursul pentru ocuparea postului are loc abia astăzi, urmând ca rezultatele să fie validate cel mai devreme săptămâna viitoare.

„Eu am depus «armamentul», «muniţia», am eliberat biroul, am plecat din sediu. Nu ţin cu dinţii de scaun”, a mai spus Sergiu Tofan.

Citit 1476 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.