Cinci emigranţi într-o singură noapte!

Cinci emigranţi într-o singură noapte!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră nu şi-au văzut ieri capul de treabă - cinci moldoveni au vrut cu orice preţ să vină în România! Doi au traversat Prutul înot, iar ceilalţi trei – cu barca.

La Poliţia de Frontieră Galaţi se constată o intensificare a fenomenului de migraţie ilegală din partea basarabeană a Prutului. Astfel, numai în ultima săptămână au fost descoperite patru astfel de cazuri, în urma cărora au fost reţinuţi nouă moldoveni şi un român (din Galaţi).

Numerele unu şi doi

Miercuri noaptea, la ora 2,45, poliţiştii de frontieră de la Folteşti au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, pe directia localitatii Măstăcani, judeţul Galati, doi bărbaţi care se deplasau folosind acoperirile din teren. Igor D., de 18 ani şi Vitali G., de 21 ani, trecuseră înot Prutul deoarece vroiau să-şi caute un loc de munca în Romania. Tinerii nu aveau documente de identitate asupra lor.

Numerele trei, patru şi cinci

În aceeaşi noapte, la ora 4.30, i-au prins şi pe alţi trei basarabeni, cu varste cuprinse între 22 şi 26 de ani, care trecuseră râul Prut cu o barcă. Poliţiştii de frontieră gălăţeni le-au făcut celor cinci moldoveni dosare penale pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând ca dosarele să fie înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor.

30.000 lei pentru un trafic de… 600!

Imprudenţa se plăteşte! 150 de pachete de ţigări l-au costat pe un basarabean 5.000 lei şi maşina în valoare de peste 25.000 lei.

La Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier s-a prezentat miercuri, la ora 1,30, pe sensul de intrare în ţară basarabeanul Constantin E., de 22 ani, care conducea un Volkswagen Passat, înmatriculat în Republica Moldova. La control, poliţiştii de frontieră şi vameşii au descoperit ascunse - deasupra puntii spate a autoturismului - 146 de pachete de tigari (128 pachete “MT” si 18 “Winston”), cu timbru Republica Moldova.

Vameşii l-au amendat pe Constantin cu 5.000 lei şi au confiscat ţigările de 600 lei şi maşina în valoare de 25.086,6 lei.

Citit 832 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.