"Big Brother"-ul RUTIER, la graniţele judeţului Galaţi. UNDE se va face MONITORIZAREA VIDEO

"Big Brother"-ul RUTIER, la graniţele judeţului Galaţi. UNDE se va face MONITORIZAREA VIDEO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul Judeţului Galaţi a alocat bani pentru implementarea unui proiect-pilot de tip „big brother”


Traficul rutier de la graniţele judeţului Galaţi cu Brăila, Vrancea, Vaslui şi Tulcea (punctul de Trecere bac) ar putea fi atent monitorizat, de la jumătatea acestui an, cu un sistem video. Un proiect în acest sens, propus de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), din subordinea Consiliului Judeţului (CJ), ar putea fi implementat în primăvara acestui an. De altfel, în bugetul judeţului pentru anul 2015, aprobat la finele săptămânii trecute, instituţia publică a prevăzut 200.000 de lei pentru punerea la punct a acestui sistem.

Potrivit consilierului judeţean Dorin Butunoiu, preşedintele ATOP, pentru ca ieşirile şi intrările din judeţ să fie monitorizate este nevoie de achiziţia a aproximativ 14 camere de supraveghere şi crearea unui centru de comandă la nivelul Consiliului Judeţului, ori a altei instituţii, precum Poliţie sau ISU.

"Acest proiect poate veni în beneficiul autorităţilor şi aici mă refer la Consiliul Judeţului, la Poliţie, la anumite primării care sunt în zona graniţei. Avem o situaţie extremă, de exemplu, nişte zăpezi mari. Comandamentul Judeţean de Urgenţă va comanda închiderea traficului la graniţa respectivă. Prin intermediul camerelor, putem vedea imediat dacă s-a închis traficul rutier şi dacă sunt maşini blocate în zăpadă. Astfel, vom putea interveni mai repede. Dacă se fură o maşină dintr-o localitate a judeţului Galaţi, putem afla imediat dacă a ieşit din judeţ sau dacă o maşină furată dintr-un alt judeţ a intrat în Galaţi. Totodată, putem face o analiză a situaţiei economice a judeţului, vedem maşinile cu trafic greu, câte au intrat, câte au ieşit”, a afirmat consilierul judeţean.

Butunoiu a precizat că, la finele anului trecut, a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţii ATOP din judeţele vecine şi că proiectul ar fi agreat, avansând ideea ca acesta să fie implementat în parteneriat cu Brăila, Vrancea, Vaslui şi Tulcea. "Camerele vor transmite din ambele direcţii, atât din judeţul nostru, cât şi din judeţul vecin, şi ar fi bine ca aceste imagini să le coordoneze şi să le primească toate judeţele care au nevoie de aceste informaţii. Mai rămâne să vedem proiectul tehnic şi anumite detalii legate de modul de a instala aceste camere, pentru că banii vin de la CJ, dar anumite camere vor fi instalate pe drumurile naţionale. Vom vedea ce soluţii tehnice vom găsi la momentul respectiv. Din luna martie, eu voi demara toate procedurile pentru a creiona proiectul, pe care îl voi prezenta consilierilor. Undeva, în aprilie-mai, sper să intrăm cu el în implementare”, a spus şeful ATOP.

Aproximativ şapte drumuri naţionale şi judeţene ar urma să fie astfel monitorizate.


CITEŞTE ŞI: Harta ACCIDENTELOR RUTIERE din Galaţi/ Pe ce DRUMURI au MURIT cei mai mulţi oameni

Citit 3589 ori Ultima modificare Duminică, 15 Februarie 2015 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.