Gălăţenii ar putea rămâne în FRIG de la sfârşitul acestei săptămâni!

Gălăţenii ar putea rămâne în FRIG de la sfârşitul acestei săptămâni!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă Electrocentrale nu va achita factura către Romgaz, pe data de 21 februarie, compania din Mediaş va sista furnizarea de gaz * Apaterm ridică din urmeri şi dă vina pe rău-platnici


Gălăţenii riscă să rămână în frig chiar de la finele acestei săptămâni dacă Apaterm nu va achita cel puţin 10 milioane de lei către CET, bani pe care furnizorul de agent termic să îi direcţioneze către Romgaz Mediaş, compania producătoare de gaze naturale. Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, ne-a declarat că, deocamdată, Apaterm nu a livrat bani către CET, iar Romgaz a notificat deja societatea pe care o conduce, avertizând că riscă să nu mai primească gaz.

„Îmi pare rău pentru bun-platnici, dar, deocamdată, nu am primit niciun ban. Romgaz ne-a transmis foarte clar: nu plătiţi, nu aveţi gaz. Au adus CET-ul în faliment. Au nenorocit societatea asta. De la 1 aprilie, probabil, vom intra în conservare, vom opri cu totul activitatea. Oamenii trebuie să înţeleagă că este nevoie să plătească pentru ceea ce consumă. Am atras atenţia, în repetate rânduri, cu privire la situaţia în care ne aflăm, am propus chiar şi soluţii, dar nimeni nu a luat vreo măsură. Noi nu putem să branşăm pe nimeni separat. Sunt inconştienţi cu toţii: şi oamenii care nu plătesc, dar şi cei de la Apaterm”, a afirmat Sinan Mustafa.

Încă de săptămâna trecută, CET a redus parametrii de furnizare a agentului termic, ceea ce va continua să facă şi astăzi şi mâine, iar în casele oamenilor se simt deja efectele măsurii adoptate de Electrocentrale. Parametrii agentului termic furnizat de CET, conform reprezentantului societăţii, sunt: 2.075 metri cubi pe oră şi 75 de grade Celsius. Aceştia vor scădea până la 1770 de metri cubi pe oră şi 70 de grade Celsius. Punctul de vedere al Apaterm rămâne acelaşi: dacă nu încasează bani de la consumatori, nu va putea efectua plăţi către Electrocentrale. „Plăţile către CET reflectă încasările de la populaţie”, ne-a spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Apaterm.

Calorifere reci în casele oamenilor

Deşi, conform declaraţiilor oficiale, gălăţenilor le este livrat agent termic, chiar dacă la parametri reduşi, oamenii se plâng că tremură de frig în apartamente, întrucât caloriferele acestora sunt reci! Locatarii unor blocuri de la Parfumul Teilor, din cadrul Asociaţiei nr. 114, ne-au reclamat, luni, 16 februarie, faptul că de mai multe zile nu mai primesc căldură. „De aproximativ 10 zile ne chinuim. Nu ni se mai dă căldură. Nu se mai poate aşa! Fac plăţile la timp, nu înregistrez datorii. De ce trebuie să suport un astfel de tratament? Am convingerea că factura va fi la fel de mare, chiar dacă nu am beneficiat de căldură”, ne-a spus domnul Tudorache, locatar al blocului D.

Aceeaşi problemă ne-a fost semnalată şi de o locatară a blocului B, de la Parfumul Teilor. „De joi caloriferele s-au răcit complet. Suntem oameni în vârstă, sunt şi familii care au copii şi nu au nicio posibilitate să se încălzească. Suntem nevoiţi să ne încălzim cu un calorifer electric, dar în restul casei este foarte frig. Riscăm să ne mucegăiască plafonul din cauza condensului”, ne-a afirmat şi doamna Podaşcă. Gălăţeanca ne-a spus că, potrivit unui grafic care i-a fost furnizat de către reprezentanţii asociaţiei din care face parte, ar trebui să beneficieze de căldură în intervalul orar 11,00 – 18,00 şi 23,00 – 06,00, numai că realitatea din casă nu coincide cu cea scriptică.

Întrucât Asociaţia nr. 114 nu se află pe lista celor „blindate” de Apaterm, cel mai probabil de vină pentru frigul din apartamentele oamenilor este temperatura la care le este furnizat agentul termic.


CITEŞTE ŞI: Căldură cu ţârâita pentru gălăţeni. Războiul dintre CET şi Apaterm continuă

Citit 9093 ori Ultima modificare Marți, 17 Februarie 2015 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.