Copaci doborâţi de furtuna de marţi noaptea

Copaci doborâţi de furtuna de marţi noaptea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Codul galben a adus cu el numai dureri de cap *

Furtuna din noaptea de marţi spre miercuri a dat bătăi de cap angajaţilor de la SADP, care au lucrat toată noaptea. Potrivit directorului SADP, Eduard Grosu, în cursul nopţii au fost cinci intervenţii, în care muncitorii au mers fie pentru îndepărtarea crengilor căzute pe stradă sau pe maşini, fie pentru a tăia copacii afectaţi de furtună.

„În cursul nopţii, s-a intervenit pe strada Gării, la numărul 62, unde crengi dintr-un copac au căzut pe o maşină, producând pagube, dar au afectat şi conductele de gaze şi contoarele de la poartă, motiv pentru care s-a procedat la întreruperea gazelor, pentru securitatea oamenilor”.

„Au mai fost intervenţii la următoarele adrese: Arcaşilor nr. 28, Rizer 66, Cezar colţ cu Dragoş Vodă, Focşani nr. 12, unde crengile au căzut şi pe firele de înaltă tensiune. În această dimineaţă se lucrează în zona Gării, colţ cu Bălcescu, pe Cezar la nr. 33 şi în apropierea Parcului CFR”, ne-a declarat şeful SADP.

Acesta a mai adăugat că în cursul nopţii s-a acţionat cu cinci lucrători SADP şi că sesizările cetăţenilor au fost primite atât prin intermediul serviciului unic de urgenţă 112, cât şi prin intermediul ISU, Poliţiei Comunitare şi Primăriei Galaţi.   

Şi în ultimele zile, înainte de codul galben, s-au înregistrat câteva evenimente care s-ar fi putut termina rău,  toate, având ca „numitor comun” copacii şubrezi din oraş. De pildă, sâmbătă, chiar pe Domnească, în faţa Teatrului Dramatic, o creangă groasă s-a desprins dintr-un tei şi a fost cât pe ce să cadă chiar pe autoturismul unui gălăţean. Incidentul nu a rămas neobservat, însă nici nu s-a luat, pe loc, vreo măsură, deşi situaţia o impunea: pe acolo a trecut chiar şi coloana oficială a premierului României, Emil Boc!

Şi de la un cititor al "Vieţii libere" am primit o scrisoare în care ne reclama faptul că pe 28 mai, când s-a aflat în Grădina Publică, la o plimbare, a fost martorul unui incident asemănător, situaţie prezentată deja în ziar.

Scriind aceste rânduri nu mă pot abţine să nu semnalez o altă zonă în care o creangă groasă stă agăţată de nişte fire de înaltă tensiune de jumătate de an de acum, şi nimeni nu ia nicio măsură. Locul este exact la graniţa dintre Liceul Energetic şi biserica din apropiere.

Toate aceste situaţii ar trebui rezolvate de angajaţii Serviciului Administrarea Domeniului Public. Aşteptăm cu interes ca muncitorii să intervină. Nu de alta, dar aceasta nu este nici prima şi nici ultima avertizare de cod galben pe care o traversăm…

Localităţi fără lumină

În urma furtunii de marţi spre miercuri, din judeţul Galaţi, mai multe puncte de înaltă tensiune au fost afectate, motiv pentru care mai multe localităţi au rămas fără energie electrică, toată noaptea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, cinci localităţi din judeţul Galaţi au fost afectate parţial de întreruperea energiei electrice – Matca, Adam, Stieţeşti, Hănţeşti şi Ghiugheşti. Totodată, au fost afectate liniile de înaltă tensiune Tecuci-Pochidia-Matca şi Tg. Bujor-Nicopole.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Electrica Galaţi, Ancuţa Stanciu, pana de curent a durat de marţi, de la ora 22.38, până ieri dimineaţă, la ora 8.50, când s-a reluat furnizarea energiei electrice în totalitate.

Citit 862 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.