Gălăţenii ameninţă cu proteste în stradă, după privatizarea malului Dunării

Gălăţenii ameninţă cu proteste în stradă, după privatizarea malului Dunării
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Se vorbeşte chiar despre boicotarea alegerilor din cauza interzicerii accesului la Dunăre * De ce a devenit privată o pădure care n-a fost niciodată, de-a lungul istoriei, în proprietate particulară?! *

Dezvăluirile „Vieţii libere” cu privire la modul dubios în care a fost trecută în proprietate privată pădurea de malul Dunării (între Zona liberă şi lacul Zătun), precum şi faptul scandalos că accesul publicului a fost interzis acolo, a trezit reacţii vehemente din partea gălăţenilor. „Nesimţire” şi „Hoţie” sunt cuvintele cele mai des folosite.

Oamenii ne roagă să continuăm demersul nostru şi să SOMĂM autorităţile judeţului să ofere explicaţii cu privire la modul cum s-a ajuns în această situaţie penibilă. De altfel, ne propunem să continuăm să scriem pe marginea acestui subiect până când se vor clarifica lucrurile.

Foarte mulţi dintre cei care ne-au scris merg pe ideea că nu se poate face ceva decât prin acţiuni hotărâte ale societăţii civile. „Proteste în stradă” – spun radicalii. „Memorii către Guvern, Preşedinte şi Parlament” – recomandă unii. „Intrarea cu de-a sila pe teritoriul interzis” – clamează alţii. Ba chiar există numeroase opinii care sugerează boicotarea alegerilor pentru Parlamentul European, dat fiind că există părerea că „vina aparţine clasei politice pusă pe căpătuială şi jaf”.

Misterele pădurii

Dincolo de scandalul interzicerii accesului la malul Dunării, mai este de remarcat un lucru: pădurea recent trecută în proprietatea Elizei C Alessiu (reprezentată de Nistor Munteanu) nu a fost niciodată, de-a lungul istoriei, privată! Faptul că s-a întâmplat acum este de natură să trezească numeroase suspiciuni, câtă vreme mai sunt disponibile alte peste 10.000 de hectare de pădure în judeţ.

Explicaţia oferită de Corneliu Anghel, directorul Direcţiei Silvice Galaţi, este destul de străvezie. Iată ce spune Corneliu Anghel: „Dl Munteanu a refuzat mai multe amplasamente şi a cerut în mod expres acolo. S-a considerat întemeiată solicitarea deoarece mai avea în apropiere două hectare de arabil, deci pe undeva s-a făcut un fel de reîntregire”.

Posibil. Dar ce reîntregire este aceea prin care adaugi la două hectare încă 32,4 ha?! Parcă ar fi povestea cuiului lui Pepelea! Îl pun în zid şi cu ajutorul lui îmi întregesc proprietatea cu întreaga casă.

Mai aşteptăm câteva zile reacţia autorităţilor, după care, dacă tăcerea va fi aceeaşi, mergem la fiecare în parte să-l întrebăm ce părere are. Şi dăm răspunsurile în ziar.

Citit 2687 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.