O sută de gălățeni au protestat împotriva defrișărilor ilegale
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

O sută de gălățeni au protestat împotriva defrișărilor ilegale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vreo sută de oameni de toate vârstele s-au adunat, sâmbătă, vizavi de Prefectură, în fața monumentului Eroilor, pentru a protesta pașnic împotriva defrișărilor din România. Manifestanții au venit cu cartoane pe care erau scrise mesaje de protest împotriva tăierilor ilegale de copaci. Parte dintre mesaje erau propuneri de modificări ce ar trebui, în opinia demonstranților, aduse Codului Silvic. În jur de 16.30, copiii pe care părinții i-au adus la manifestare au început să deseneze pentru a susține cauza acțiunii.

Un protest similar a avut loc la Timișoara, urmând ca manifestări de acest tip să se organizeze și la Brașov, Cluj, Focșani, Iași, dar și în alte orașe din țară.

În urmă cu câteva zile, s-a iscat un scandal internațional care are în prim plan România. Mai multe materiale, unele postate pe Youtube, vorbesc despre “o companie austriacă, cel mai mare procesator de răşinoase din ţară, acceptând cu bună ştiinţă şi recompensând lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificaţie”. Ministerul Mediului a demarat o anchetă în acest caz.

 

Citit 1132 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Mai 2015 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.