Profesori fără concediu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Niciodată un necaz nu vine singur. Ca şi cum nu era suficient că banii pentru concediu stau sub semnul întrebării pentru cea mai mare parte a cadrelor didactice din mediul rural, nici măcar biletele la staţiune, prin sindicat, n-au sosit până acum.

„De treisprezece ani, de când sunt preşedinte executiv al SIP, la sfârşitul anului şcolar biletele erau deja distribuite. Acum nici n-au sosit la Direcţia Muncii. Nu ştim nici când vor veni. Aşa că nu ştiu de câte vom dispune şi dacă nu vom avea şi noi surprize neplăcute, în sensul să primim mai puţine decât în anii anteriori”.

„Mai e o problemă: după ce şi aşa nu putem satisface decât o mică parte din cereri, s-ar putea să pierdem prima serie. În mod normal aceasta ar trebui să înceapă pe 23 iunie. Când ajung, când facem împărţeala pe confederaţie, astfel încât oamenii să-şi permită să şi plece în concediu? N-o să vrea nimeni să-şi ia bilet azi şi mâine să fie nevoit să se prezinte în staţiune…”, ne-a declarat Valeriu Diculescu.

Acesta susţine că la distribuirea biletelor în şcoli s-a păstrat acelaşi algoritm ca şi anul trecut.

„Fiecare unitate de învăţământ împreună cu liderul de sindicat îşi stabileşte criteriile după care se vor întocmi listele. Aşa în fiecare şcoală se va şti cine a beneficiat de aceste facilităţi şi cui îi vine rândul în anul următor. Putem să evităm astfel cozile şi situaţiile în care aceiaşi profesori primesc bilete în fiecare an”, a mai spus preşedintele executiv SIP.

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.