Festivalul „Rock la Dunăre” 2015/ Prima zi - Muzică bună, oameni frumoşi, berea a cam lăsat de dorit (FOTO&VIDEO)

Festivalul „Rock la Dunăre” 2015/ Prima zi - Muzică bună, oameni frumoşi, berea a cam lăsat de dorit (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Şi a fost prima seară de „Rock la Dunăre”. Oameni frumoşi, în mare parte civilizaţi - dar s-ar putea şi fără gunoaie lăsate în urmă - muzică bună şi foarte bună, organizare pe măsură. Am apreciat la modul cel mai onest toaletele ecologice curate, cu hârtie igienică şi dezinfectant cât trebuie, pe care le puteai folosi şi la finalul serii. Nu am apreciat deloc ţigările stinse pe gazon, deşi mai toată lumea avea măcar o cutie de bere sau un pahar gol pe care să-l folosească.  

Dar, dacă toaletele au fost puse la dispoziţie de organizatori, la vreun fel de scrumiere nu s-a gândit nimeni. O idee, poate pentru anul viitor: am văzut la Festivalul Plai, la Timişoara, eveniment desfăşurat în incinta Muzeului Satului, nişte cutii de lemn, cu nisip, folosite pe post de scrumiere, aşezate pe iarbă, din loc în loc, şi golite la finalul serii. Deci, se poate.

Cam lungi cozile la bere, iar berea în sine, cam proastă, cea la draft, cam scumpă, cea la cutie, dar poate că sunt subiectivă.

În altă ordine de idei, la capitolul impresii de concert, îmi doresc sincer să facă şi „Viţa de Vie” ceva cu sunetul. S-a auzit ciudat, nu e prima oară când îi ascult live şi mereu ceva nu sună cum trebuie, aşa cum observa aseară un spectator, la experienţa lor, n-ar trebui să se întâmple. În rest, numai de bine, energie, bună dispoziţie, muzicieni profesionişti în adevăratul sens al cuvântului. Cristi Minculescu şi-a reluat locul în Iris, iar asta s-a simţit şi s-a auzit din plin. Mi-au plăcut ritmurile austriecilor de la Coffeeshock Company şi mai ales ale celor de la Metrock, n-am ajuns de la început, să ascult prima trupă, The R.O.C.K., dar lumea părea încântată.

Păcat doar că gălăţenii nu au venit în număr mai mare, e drept, ora de începere, 18,00, i-a descurajat pe cei care au lucrat vineri, astăzi însă, când vor urca pe scenă Dan Andrei Aldea, Speakfloyd, Desperado şi Trooper , iar în final Ian Anderson va cânta melodiile legendă ale Jethro Tull, sper că stadionul Dunărea va fi plin.

Eu voi fi acolo, sper să fiţi şi voi, toţi gălăţenii care iubiţi rock-ul, haideţi să demonstrăm că ne place să avem evenimente dedicate, că ştim să apreciem efortul artiştilor şi că mai vrem „Rock la Dunăre” şi la anul. 

IATĂ CUM S-A DESFĂŞURAT A DOUA ZI A FESTIVALULUI "ROCK LA DUNĂRE" (click aici pentru detalii). 

 

 

Citit 6142 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 15:31

6 comentarii

 • postat de irina
  Luni, 22 Iunie 2015 02:39
  86.123.42.***
  muzica buna se asculta intotdeauna cu aparatura perfomanta , boxele bose sunt cea mai buna alegere
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Duminică, 21 Iunie 2015 09:52
  5.13.176.***
  Orasul asta moare incet dar sigur, audienta minima si public letargic! Inainte orice teatru era cu sala plina iar un concert "Cenaclul Flacara" umplea un stadion! Trist!
  0
  2
  Raportează
 • postat de ana
  Sâmbătă, 20 Iunie 2015 18:23
  62.121.74.***
  Berea e prea scumpa, extraordinar de scumpa. Cum sa aduci la un concert bere la pahar cu 5 lei? Iar pop corn punga mare sa coste 10 lei? Pai galatenii au cam 1000 lei salariul. Suntem saraci. Ala e concert pt bogati si nu stiu eu?
  0
  6
  Raportează
 • postat de pepeman
  Sâmbătă, 20 Iunie 2015 16:04
  5.13.176.***
  O să-ți cerem voie să fumăm când venim la tine acasă (dar asta nu se va-ntâmpla). Cel puțin la concertele rock, 90% din audiență fumează.
  Și nu mă lua cu argumente de genul ”ne bagi și nouă pe gât fumul tău” etc. Eu sunt pieton convins și nu mi-a trecut niciodată prin cap să militez pentru reducerea emisiilor de carbon prin interzicerea autoturismelor personale. Pretenția asta de a impune altora stilul tău de viață denotă egoism, lacune educaționale și, în definitiv, un intelect în suferință.
  8
  6
  Raportează
 • postat de nicu
  Sâmbătă, 20 Iunie 2015 12:24
  89.136.187.***
  Cum iti permiti sa spui ca berea la draft era proasta? Ai baut tu? Ce inseamna "proasta " in opinia ta?
  6
  3
  Raportează
 • postat de Galateanul
  Sâmbătă, 20 Iunie 2015 12:20
  89.137.224.***
  Dar fara fumat nu se poate? Poate vreau sa asist intr-un loc public, la un concert fara sa fiu poluat de fumuri! Si acest lucru este un exemplu de civilizatie!
  7
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.