Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Duminică, 21 iunie, este cea mai lungă zi a anului 2015, eveniment care marchează debutul verii astronomice. Solstiţiul de vară marchează cea mai lungă zi a anului, de obicei pe 21 iunie; 20 iunie, în anii bisecţi.

După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopţii să crească, timp de şase luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. În emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

Citit 1259 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 14:48

1 comentariu

  • postat de IC Luni, 22 Iunie 2015 07:03 5.13.202.*** Link la comentariu
    0
    1

    Da ,21 iunie este ziua cea mai lunga a tuturor anilor . A fost totusi un 21 iunie cu adevarat o cea mai lunga zi ,21 iunie 1941 ,ziua cand aramata romana a ocupat pozitiile de atac de pe care a pornit in razboiul sfat pentru reintregirea tarii si impotriva bolsevismului.In noapte dintre 21 si 22 iunie a rasunat ordinul catre armata romana : "Ostasi , Va ordon : Treceti Prutul , Sdrobiti varajmasul din Rasarit si Miaza-Noapte ,Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului ,pe fratii nostri cotropiti , Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii Voivodali ai Bucovinei ,ogoarele si plaiurile voastre ".Aceasta este adevarata semnificatie , pentru adevaratii romani , a zilei si noptii de 21 iunie iar pe intreg teritoriul tarii ar trebui pastrat un moment de reculegere in memoria vitejilor care s-au sacrificat pentru TARA ,viteji ale caror oase sunt impastiate de la Prut la Volga si Caucaz . Cat despre pretioasele lamuriri din stire ,nu cred ca exista roman cu patru clase care sa nu stie ce si cum este treaba cu solstitiul de vara.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.