ALARMĂ şi oameni EVACUAŢI din biserică, într-un sat gălăţean. Exerciţiu tactic

ALARMĂ şi oameni EVACUAŢI din biserică, într-un sat gălăţean. Exerciţiu tactic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În satul Movileni a sunat alarma. Totul s-a întâmplat în cadrul unui exerciţiu tactic, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Acţiunea a avut loc pe baza unui scenariu conform căruia, după o explozie pe platforma siderurgică, trei persoane au decedat, iar un rezervor suprateran, încărcat cu aproximativ 1.000 de tone de păcură, a luat foc.

În urma acestui accident chimic, au fost dispersate în aer monoxid de carbon, oxid de sulf şi de azot, precum şi compuşi organici volatili, care puneau în pericol populaţia satului Movileni, aflat foarte aproape de Combinatul Siderurgic.

Mai multe autospeciale de pompiri, ambulanţe şi echipaje SMURD au ajuns la faţa locului şi au pus în aplicare planul pentru o astfel de situaţie de urgenţă. Cum, în astfel de cazuri, populaţia trebuie evacuată, pompierii au respectat întocmai procedurile, folosind inclusiv sistemele de alarmare. Astfel, au fost evacuaţi inclusiv oamenii prezenţi la slujbă, anunţul de evecuare fiind făcut chiar de preotul din sat.

Exerciţiul s-a finalizat cu bine, toată lumea răsuflând uşurată că a fost doar un scenariu şi nu un pericol real.

Citit 1464 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.