TIMP LIBER GALAŢI: Stagiunea estivală vă aşteaptă la Grădina “Leonard”!

TIMP LIBER GALAŢI: Stagiunea estivală vă aşteaptă la Grădina “Leonard”!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, o poveste de Eminescu

Vineri, 7 august, de la ora 19,30, în Grădina „Leonard” a Teatrului Muzical „Nae Leonard”, trupa Teatrului „Şapte” va juca spectacolul „Nunta gâzelor”, după basmul în versuri „Călin, file de poveste”, de Mihai Eminescu, în regia Isabelei Oancea. Vă mai amintiţi de versurile cu sunet profund „Pe un deal răsare luna, ca o vatră de jăratic,/ Rumenind străvechii codri şi castelul singuratic/ Ş-ale râurilor ape, ce sclipesc fugind în ropot;/ De departe-n văi coboară tânguiosul glas de clopot”? Joacă: Isabela Oancea, actriţă la Teatrul „Leonard”, Mihai Păun, actor şi regizor cunoscut de pe scena Teatrelor de păpuşi „Gulliver” Galaţi şi „Cărăbuş” Brăila, Lucian Tatu, solist de balet la „Leonard”, Luminiţa Vologa, solistă a secţiei de Revistă la acelaşi teatru şi, tot de acolo, solistul Mihail Anton.

Teatrul „Şapte”, trupă de teatru muzical formată din cinci artişti şi doi membri ai echipei tehnice, cu câţiva ani de succes în turnee la Năvodari, Mioveni, Piatra Neamţ, Suceava, are în repertoriu spectacole după povestiri clasice, pe care le joacă prin ţară, „spectacole muzicale şi adaptări dramaturgice ale celor mai importante opere literare româneşti”, precum „Dl. Goe” de Caragiale, „Făt Frumos din lacrimă”, de Eminescu, „Ţiganiada”, de Ion Budai Deleanu, „Amintiri din copilărie”, ”Poveştile lui Creangă” şi „Arap Alb”, de Ion Creangă, "Tiganiada", de Ion Budai Deleanu, "Popa Tanda", de Slavici.

Sâmbătă, muzică, dans şi umor universal

Sâmbătă, 8 august, de la ora 19,30, scena Grădinii „Leonard” va găzdui spectacolul Teatrului „Şapte”, intitulat „Santeria” - un spectacol de muzică, dans şi umor cu aceeaşi interpreţi, pe textul scris de actriţa Isabela Oancea, care semnează şi regia. Coregrafia aparţine Gianinei Sion, din corpul de balet de la „Nae Leonard”. Un spectacol cu „muzică şi umor din lumea-ntreagă”!

Duminica “Ţiganiadei”

Prima epopee românească, scrisă în versuri, "Ţiganiada" iluministului Ion Budai Deleanu (1763 - 1820), corifeu al Şcolii ardelene, vă va delecta duminică, 9 august, de la 19,30, p scena din Grădina „Leonard ”, cu aceeaşi trupă „Şapte”! Regia şi dramatizarea de Isabela Oancea, muzica - Sorin Oancea, compozitor şi dirijor al Teatrului „Leonard ”. Dincolo de particularităţile istorice şi de umor, celebrul "poemation eroi-comic" ar trebui să stârnească interesul universal, într-o epocă a drepturilor egale, dar şi a minorităţilor iubite mai mult pe hârtie şi expulzate din tabere europene sărace.

Preţul biletelor la toate cele trei spectacole din weekend: 21,60 lei şi 10,80 lei.

Citit 1996 ori Ultima modificare Joi, 06 August 2015 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.